Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Váciak a Tehetség Tanácsban Nyomtatás E-mail
Vác város díszpolgára, a Kossuth-díjas zongoraművész Bogányi Gergely, a nyolcvanöt esztendővel ezelőtt, Vácott született Jancsó Miklós filmrendező és a neves hegedű-virtuóz, Edvin Marton - akinek édesapja, Csűry Lajos néhány esztendeje Vácott él - is tagja a 2005. októberében, a Fővárosi Bíróság által jogerősen bejegyzett Tehetséges Magyarország Alapítvány testületének, az úgynevezett Tehetség Tanácsnak.Az alapítvány céljai az alapító okiratból: „Olyan társadalmi környezet létrejöttének elősegítése, melyben minden ember tehetsége fontos érték, és a tehetségnek a megbecsülése, fejlesztése és a tehetséges emberek megtartása közös cél.”

„Az alapítvány célul tűzi ki különösen: a tehetséggondozás érdekében segíteni a magánszemélyek (civil szervezetek) – gazdálkodó szervezetek – tudomány – állam négyszögének mind hatékonyabb együttműködését; a tehetséggondozás területén szükséges közös tudás és együttműködés fejlesztése konferenciák megszervezésével, kiállítások létrehozásával, tanulmányok életre hívásával és kiadványok közreadásával; általánossá tenni azt a törekvést, miszerint bármely szakmában dolgozó szakembernek legyen a célja a saját és a környeztében dolgozók tehetségének kibontakoztatása.”

Az alapítvány tiszteletbeli elnöke Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter lett; a kuratórium elnöke pedig Kállai Gábor. Az alapítvány tevékenységének fókuszpontja 2006. március 25-e, Bartók Béla 125. születésnapja, mely napot az alapítvány a „Tehetség Napjaként” szeretné megünnepelni. A „Tehetség Napja” az alapítók reményeik szerint hagyománnyá, országos ünneppé válik. Az alapítvány ezen a napon írja ki pályázatait is.

Az Alapítvány testülete a Tehetség Tanács, amelyben eddig az alábbiak vállaltak tagságot: Bartha Ferenc, Benke László, Bogányi Gergely, Bojár Gábor, Bor Zsolt, Yehuda Elkana, Falus András, Farkasházy Tivadar, Göncz Árpád, Jancsó Miklós, Kertész Imre, Körmendy Ferenc, Edvin Marton, Polgár Judit, Szász Márton és Vágó István. A Tehetség Tanács tagjai tanácsaikkal és közreműködésükkel segítik az Alapítvány munkáját.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, tiszteletbeli elnök egy minapi sajtótájékoztatón elmondta: a tavaly bejegyzett alapítványnak az a célja, hogy olyan társadalmi környezet létrejöttét segítse elő, amelyben a tehetségeket felfedezik, fejlesztik és megbecsülik. Az alapítvány logo-ja is erre utal, három egymásba kapaszkodó elemből áll, amely a tudást, a kreativitást és a motivációt szimbolizálja.

Kállai Gábor, a kuratórium vezetője arról beszélt, hogy az alapítvány olyan ernyő kíván lenni, amely alatt egy kis közösség is lehetőséget kap a tehetségei gondozásához. A pályázatokon kiosztott pár százezer forinttal arra adnak lehetőséget, hogy például az edzők egy évig gondtalanul segíthessék a még csak ígéretes tehetségű, ifjú sportoló tanítványaikat, vagy ifjú szakmunkástanulók mesterük útmutatásával helyreállítsanak egy kandelábert. Kállai Gábor elmondta, hogy négy kategóriában - sport, iskolai tehetséggondozás, művészetek, szakmák-mesterségek - lehet majd pályázni és a pénzt a támogatásra mecénások adják össze.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat