ÁTVESZI-E INOTAY A JOBBIK VEZETÉSÉT VÁCON FEHÉR ZSOLTTÓL?

Az áprilisi választás után a szégyenletesen leszerepelt Jobbikban a Metropolban megjelent friss hírek alapján mégis csak személyi mozgások indultak el, hiszen Jakab,  a pártkongresszusuk által gránitalapúnak hitt szobortalapzata talán meginogni látszik. A lap úgy tudja, hogy a legutóbbi elnökségi ülés végén – az őt ért kritikák után – Jakab Péter egy ideig csak mereven maga elé bámulva a helyén maradt, majd „Ez egy puccs ellenem!” – felkiáltással kirohant a teremből. Sőt a Magyar Nemzet már arról az értesüléséről is írt, hogy találkoztak már olyan véleménnyel, amely szerint a cél Jakab leváltása és a Jobbik átjátszása Márki-Zay Péternek, akinek így nem kellene új pártot alapítania. Hasonló mozgásokról beszélnek Vácon is – ugyanis szinte az országos jelenségek ismétlődtek meg mindig kicsiben a városunkban is –, így nem elképzelhetetlen, hogy a talán már a baloldal által is nehezen vállalható váci náci pártvezető széke szintén meginoghat, ha Inotay szemet vetne a pozíciójára.

Dióhéjban Jakab története a Metropol új információi szerint az, hogy a Jobbikban kitört egy valódi személyi és politikai háború. A sokak szerint végnapjait élő pártban többen is fellázadtak az egyre mélyebbre süllyedő Jakab Péter és kabinetfőnöke, Molnár Enikő erőszakos módszereivel szemben. Még az eddig Jakab szövetségesének számító Potocskáné Kőrösi Anita is hátat fordított az úton-útfélen melósokkal példálózó főnökének, aki pedig hős szerelmesként rohant a mamuszos kommunikátora után, miután kigolyózták. A legfontosabb mondat is elhangzott az ominózus ülésen: Gyurcsány perceken belül meg fogja tudni, hogy mi zajlik itt. Jakab pedig azzal fenyegetőzött, hogy független lesz.

Az ülésen állítólag egyértelművé vált, hogy sokan máris Potocskánéban látják a Jobbik megmentőjét, ha sikerülne az egyre több botrányba keveredő Jakab Pétert eltávolítani. Jakabot megdöbbentette, hogy az elnökségből Potocskánéhoz csatlakozott még Ander Balázs, Dudás Róbert és Magyar Zoltán alelnökök,  és így már többségbe kerültek a pártelnök ellenlábasai. Jakab Péter elszánt lázadást, sőt a Jobbik tudatos szétverését vetette az elnökség tagjainak a szemére.

Miután Jakab felháborodottan elrohant, Potocskáné elnökhelyettesként átvette az ülés vezetését és pontról pontra haladva megváltoztatták a működési szabályzatot, amelyben kifejezetten megtiltották, hogy ezután az elnökségi ülésen részt vehessen Jakab élettársa, a jobbikos pártkörökben csak „mamuszos főtitkárnőként” elhíresült Molnár Enikő és annak legfőbb szövetségese, az informatikai igazgató.

Fotó: Ripost

Szóval a váci politikai élet iránt érdeklődők most izgalommal figyelhetik, hogy a Jobbik országos  botrányaiból mi gyűrűzik majd le a kisvárosi közéletünkig és vajon megtörténnek-e a rebesgetett személyi változások a váci Jobbik élén?

Azonban messziről elnézve azt a romhalmazt, amely ma a Jobbik, nehezen eldönthető, hogy a tetején marad-e Fehér, vagy lelökdösi majd onnan Inotay, szinte már teljesen érdektelen! (De akár Ferjancsics is átveheti, hiszen majdnem ez az utolsó párt, amelyben még nem rontotta a levegőt.)

***

ÍGY VÉDTE TESTÉVEL A KABINETFŐNÖKE INOTAYT ÉS JAKABOT VÁCON