HÉTKÁPOLNA: SZORGOS ÖNKÉNTESEK ISMÉT ALAPOS TAKARÍTÁST VÉGEZTEK A LIGETBEN PÉNTEKEN ÉS SZOMBATON

Bíró György és barátai hívó szavára ismét igen sokan csatlakoztak a Hétkápolna Mária-napi zarándoklatos búcsúját megelőző hétvégén már hagyományos őszelői közösségi Liget-takarításhoz.

Pénteken elsősorban iskolai csoportokat vártak a szervezők, szombaton pedig teljesen szabad volt a terep bárkinek. Bíró György emlékeztetett, hogy ilyenkor a Ligeten kívül Deákváron is dolgozik egy lelkes csapat, akik a vízfogó környékét és lakótelepek tömbbelsőjét szépítik meg.
Ami a Liget-takarítást illeti, itt az önkéntesek szemetet szedtek, takarították a patakmedret, összehordták az akció előtti napokban levágott száraz ágakat.

A környezetvédelmi szakember, vezető aktivista újólag hangsúlyozta: a Hétkápolna kegytemplom és a honvédemlékmű közötti-allatti terület jobbára parkoló terület, ahol döngölt talajon járnak a látogatók, tehát itt különösen fontos az avargyűjtés, mivel ha ez összerohad, az balesetveszélyesen csúszóssá teszi a helyszínt. Itt tehát nem cél az, hogy termőföld legyen, a fő szempont a biztonság.