HA ÚJABB NYOMOZÁS INDUL EGY VÁCI TÁRSASHÁZ ÜGYÉBEN, AKKOR LASSAN MEG SEM LEPŐDÜNK: AZ ÉPÍTTETŐ MEGINT A POLGÁRMESTER FIÁNAK CÉGE

Folytatódik a botránysorozat, ugyanis egy újabb Pajor-féle társasház ügyében derült fény ezúttal éppen tűzvédelmi hiányosságokra – folytatta ezzel a friss hírrel az ebben a témában elindított tényfeltáró cikksorozatát a 0627.hu. A hírportál egy szakértői véleményre alapozott információja szerint a polgármester fiának megint nem sikerült kifogástalanra megépíttetnie egy újabb társasházat, ezúttal azt tűzvédelmi szempontból nem találták szabályszerűnek a szakértők, veszélyesnek értékelték mind az ott, mind a szomszédban élőkre nézve is.

Mint azt a 0627.hu már korábban megírta, hogy nem ez volt az első eset, hogy Matkovich Ilona baloldali polgármester fiának más botrányos beruházásáról is kiderült, hogy nem a terveknek megfelelően készült el, a kivitelezésért felelő Geo-Art Team Kft.Pajor Dániel egyszemélyes cége – által építtetett társasház a Liszt Ferenc sétányon. A Kőhíd lakóparknál pedig maguk a lakók ugrottak neki a polgármesternek – szintén egy Pajor cége által épített társasház miatt, amiről Matkovich Ilona csak annyit tudott elrebegni a helyi háborgók felé –, hogy ő semmit sem tud a fia beruházásairól (videó).

Most legfrissebben egy Karcsú Arzén utcai társasházról derült ki a független tűzvédelmi szakértői vélemény alapján, hogy

az nem felel meg teljes körűen az engedélyes tervdokumentáció részét képező tűzvédelmi tervekben foglaltaknak, mert az nem csak a benne élők, de a szomszédokra nézve is veszélyes lehet.

Ugyanezen vélemény szerint a hő- és füstelvezető rendszert nem  megfelelően alakították ki, így tűz esetén a vele járó hő- és füstképződés életveszélyt jelenthet az épületben tartózkodókra, mivel azt nem tudják biztonságosan elhagyni.

Okkal merül fel a kérdés, veti fel a 0627.hu:

  • hogy épülhetett így fel egy társasház?
  • Ki volt a felelős műszaki vezető?

Annyi tudható, hogy a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasház ügyében is és a jelen ügyben is Ferencz Gellértnek, ugyanannak a felelős személynek a neve bukkan fel.

Az ügy jelenleg ott tart, hogy a felháborodott lakók feljelentést tettek. A nyomozás eredménye iránt érdeklődve a 0627.hu szerkesztősége megkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan ezt a hivatalos választ kapták:

„2022. december második felében érkezett a második feljelentés, amely alapján a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya rendelt el ismeretlen tettes ellen nyomozást hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt. Ez a büntetőeljárás jelenleg folyamatban van”.

A hírportál úgy értesült a lakóktól, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szintén büntetőeljárást folytat az ügyben ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt.

Felvetődhet a kérdés, hogy ilyen előzmények után a többi társasház vajon maradéktalanul a tervek szerint épült-e fel? Vajon garantálni tudja-e az építő a most átadás előtt álló, úgynevezett Piac Ház kifogástalan minőségét?

Ezzel kapcsolatban a 0627.hu megkereste Pajor Dánielt, akitől a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz.

***

A 0627.hu hírportál két legutóbbi írása, amelyet szemlézett lapunk:

VAJON HÁNY, A MATKOVICH ÉRDEKKÖRHÖZ KÖTHETŐ VÁCI ÚJÉPÍTÉSŰ TÁRSASHÁZRÓL DERÜL MÉG KI, HOGY NEM A TERVEK SZERINT ÉPÜLT FEL?

ÚJABB ELJÁRÁSBAN VIZSGÁLJÁK, HOGY LE KELL-E BONTANI A VÁCI TÁRSASHÁZAT, AMIT A POLGÁRMESTER FIÁNAK CÉGE ÉPÍTTETETT

MATKOVICH FIA TAGADJA, HOGY KIVITELEZÉSI GONDOK LENNÉNEK, DE KÖZBEN TAKARÓFÓLIA MÖGÉ BÚJVA MUNKÁLATOKAT VÉGEZTEK A NAPOKBAN