MATKOVICH FIA TAGADJA, HOGY KIVITELEZÉSI GONDOK LENNÉNEK, DE KÖZBEN TAKARÓFÓLIA MÖGÉ BÚJVA MUNKÁLATOKAT VÉGEZTEK A NAPOKBAN

A 0627.hu szúrta ki, hogy bontási és építési munkákat végeztek a napokban Vácon, a Liszt Ferenc sétány 23. alatt található társasház épületen, amelynek a közelmúltban a Budapest Környéki Törvényszék jogerős ítéletével megsemmisítette a fennmaradási engedélyét, most pedig megindult a megismételt fennmaradási eljárás. A társasházat a Geo-Art Team Kft. építtette, amelynek jelenlegi, egyszemélyes tulajdonosa Pajor Dániel, Matkovich Ilona váci polgármester fia.

Fekete takarófólia alatt dolgoztak a szakemberek a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti épületen. Az általuk használt teherautó platóján kőzetgyapot anyag volt, melyre az épületek szigetelésénél van szükség. Felmerülhet a kérdés, hogy ezt az anyagot, vajon beépítették-e a mostani építkezés során?

A társasház körüli botrányról korábban már többször beszámoltunk. A kérdés adott: megtarthatják a tulajdonosok a lakásaikat, vagy lebontják az épületet?

A 0627.hu szerette volna megtudni Matkovich Ilona váci baloldali polgármester fiától, Pajor Dánieltől, akinek a cége a társasházat építtette, hogy a terveknek megfelelően készült-e a ház? Valamint, hogy az építész és a tűzvédelmi tervező által előírt anyagokat használták-e a kivitelezés során?

Válaszát változtatás nélkül közölte a portál:

„A Vác, Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasházi épület végleges fennmaradási engedélyét az illetékes Pest Vármegyei Kormányhivatal által a hatósági eljárás során elkövetett eljárási szabályszegés okán, azaz kizárólag formai okokból semmisítette meg a Budapest Környéki Törvényszék.

A közigazgatási per alperese építésügyi hatóságként a Pest Vármegyei Kormányhivatal volt, így a törvényszék a Magyar Állam kormányhivatalával szemben, és nem a társaságunkkal szemben állapított meg jogsértést akkor, amikor a fennmaradási engedélyt megsemmisítve a kormányhivatalt új eljárás lefolytatására utasította.

A használatbavételi és fennmaradási engedélyezési eljárás jelenleg is folyamatban van, amelynek befejezéséig semmilyen további tájékoztatást nem áll módomban nyújtani” – írta Pajor Dániel.

Pajor válaszát követően a 0627.hu újságírója arra is kíváncsi volt, hogy ha pusztán formai okokból semmisítette meg a Budapest Környéki Törvényszék az épület végleges fennmaradási engedélyét, akkor most vajon milyen munkálatokat végeztek az épületen? Amennyiben a szigetelés jó volt, akkor most miért bontották meg az épületet és miért tűnik úgy, hogy kőzetgyapotot építettek be az általuk jónak vélt szigetelés helyére? Ki és kinek a megbízásából dolgozott a napokban is az épületen úgy, hogy fekete fóliával takarták el magukat? A kérdéseket a 0627.hu újabb e-mailben tette fel neki és a társasház építésekor felelős műszaki vezetőnek, Ferencz Gellértnek.

forrás: 0627.hu