FALUDI SZILVIA A 600 EZER FORINTOS FIZETÉSE MELLETT 25 EZERÉRT BÉRELHET ÖNKORMÁNYZATI LAKÁST (0627.HU VIDEÓ)

A balliberális váci városvezetés továbbra is kitart amellett, hogy a 600 ezer forintos jövedelemmel rendelkező Faludi Szilvia havi 25 ezer forintért bérelhet önkormányzati lakást – mutatja be a 0627.hu stábjának az erről szóló válaszlevelet Pető Csilla a Fidesz-KDNP képviselője, aki levélben fordult az ügyben Matkovich Ilona (Összefogás Vácért) polgármesterhez, Zsidel Szilvához, Vác jegyzőjéhez, valamint Fehér Zsolt (Összefogás Vácért, Jobbik-Konzervatívok) önkormányzati képviselőhöz egyaránt.

Mint ismert a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének volt igazgatója Sívóné Cseh Katalin az akkori helyettesét, a 600 ezer forintos jövedelemmel rendelkező Faludi Szilviát választotta ki, és őt vélte a leginkább rászorulónak az összes alkalmazott közül, és
bérlőkijelölési jog keretében őt kérvényezte, hogy havi 25 ezer forintért juthasson önkormányzati lakáshoz. Pető Csilla rámutatott,

ezt a választ nem tudják elfogadni, ugyanis nem a jogszerűséget, hanem a döntés jogosultságát vitatják, hiszen nagyon sok valóban rászoruló szeretne önkormányzati lakáshoz jutni, akiket viszont folyamatosan indoklás nélkül elutasít a balliberális váci városvezetés.

Fehér Zsolt (Összefogás Vácért, Jobbik – Konzervatívok) az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke korábban maga jelentette ki, hogy várják a Fidesz KDNP beadványát és tárgyalni fogják, felülvizsgálják a döntés, ám a megfogalmazott beadvány ellenére folyamatos kitérő választ adnak.

A 0627.hu forgatócsoportja megkérdezte, mit gondolnak erről a váciak.

Korábban egyébként maga

Fehér Zsolt is elismerte egy vele készített interjúban, hogy nem hoztak jó döntést, amikor a magas jövedelemmel rendelkező személyek jutnak önkormányzati lakáshoz.

Pető Csilla kijelentette, újabb beadvánnyal fognak élni az ügyben.

Gerzsenyi-Raczkó Tímea

***

Korábbi cikkeink Faludi Szilvia ügyében:

VÁLASZADÁS HELYETT CSAK LÖKDÖSŐDÉSRE FUTOTTA A JOBBIKOS KÉPVISELŐKTŐL

A DEMONSTRÁLÓ SZÜLŐK ÉS A SZAKMA JAVA IS AZT SZERETNÉ, HA FALUDI SZILVIA IS ELTÁVOZNA A SZAKTANÁCSADÓI POSZTJÁRÓL

VAN-E MUTYI A SZOCIÁLIS BÉRLAKÁSOK KIUTALÁSA SORÁN?

A VÁROSHÁZA TITKOLJA FALUDI SZILVIA JAVADALMAZÁSÁT – TALÁN EZZEL KÍVÁNNÁ ELFEDNI A SZÁMÁRA KIUTALT BÉRLAKÁS INDOKOLTSÁGÁT?