ESŐ UTÁNI TORZ TÜKÖR ÚTON-ÚTFÉLEN A SZLOGENGYÁRTÓ VÁROS(FÉLRE)VEZETŐKNEK

Egy kedves, vitriolos tollú olvasónk néhány napja már ráirányította a figyelmet, hogy a jobbára nem túl hatékony városvezetés egyvalamiben biztosan hasít, éspedig nem másban, mint jelszavak, szlogenek gyártásában.

Ezen a téren az egyik fő zászlóvivő a KISZ-es, szocialista indíttatású, de a klasszikus baloldaliságot mostanra teljesen levetkőző Kiss Zsolt (ki tudja, a háromból valójában hányas sorszámú) alpolgármester. Őkelme aztán tényleg nem restelli rendszeresen újabb és újabb (vagy épp felmelegített ósdibb) jelszavakkal traktálni a jobb sorsra érdemes választópolgárokat. A legutóbbi ilyetén sziporkája a „Teret a rendnek, rendet a térnek”-fordulat köztudatba csempészése.

Nos, alpolgármester úr és tettestársai, először is saját maguknak kellene rendet tenniük fejben, például gondolkodhatnának néha a város érdekei alapján is, nem csak a főnökasszony ki tudja milyen távlatosabb vezérlésű politikai ösztönei mentén, csapásirányán is lenini útján. Nemde? De bizony!

Például – így, több mint három év után – be kellene látni végre, hogy a számottevőbb városi lobbierőhöz nagyobb kompromisszum-hajlandóságra is szükség lenne az állammal, kormánnyal.

Aztán azt sem ártana végre tudatosítani ott a toronyban, hogy a másokra mutogatás, a médiahengerezés, a piár-kommunikációs cunami még nem valós önkormányzás, nem dobra verhető teljesítmény.

Továbbá egy szerény kérés: fejezzék be végre az uram-bátyám hatalomgyakorlást, mert ezzel egyre súlyosabban mérgezik a közhangulatot, mind többeket megkeserítve, végletesen kiábrándítva a politikából – az önök helyi rendszere magunk közt szólva áldemokrácia, kiskirályság a (vár)megyében.

Jó lenne, ha leszállnának végre a földre, jelesül belenéznének olykor a pocsolyatükrökbe az utcák-terek kátyúrengetegében, és értelmesebb feladatokat találnának maguknak a termelési felhívások, szlogenek, jelszavak gyártásnál.