SZÁDOCZKI IMRE: EGY HADHÁZY ÁKOSSAL „ERŐSÍTETT” HELYI DEMOKRÁCIÁBÓL NEM KÉRNEK A VÁCIAK

A VácOnline rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével rendszeresen értelmezzük a heti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Matkovich Ilona hivatalában fogadta Hadházy Ákost. Gyakorlatilag ennyi a hír, de ami mögötte van, az a kommentelők visszajelzései alapján a váci jóérzésű embereknél rendesen kiverte a biztosítékot.

A jelenlegi polgármester azt a képviselőt fogadta, aki először az őt jelölő pártot és összefogást támadta hátba és független lett, aztán az őt megszavazó zuglói választókat, hogy nem vette át mandátumát. A mandátum átvételét követően sem jár be munkahelyére, így veszi fel milliós fizetését. Igazi példakép a városvezetésnek! Megbízzák őt a Bauer utcai bölcsőde építésének visszásságainak felderítésével. Hát ez fantasztikus, mondhatnánk, ha a város nem kapta volna meg kétszer a bölcsőde árát és nem a város választotta volna ki a kivitelezőt és nem a város által megbízott műszaki ellenőr felügyelte volna az építkezést. Miről tetszenek beszélni? Ez nagyon gyenge védekezés, amit elő tetszenek adni. Maradjunk a tényeknél, több mint 500 millióból sehol nem tart a bölcsőde. Egyébként a Hadházy Ákost a 6 milliós kerítésről és a majd 300 ezer forintos felfestett zebra csíkokról kellene inkább megkérdezni!

VO: Vác városa 237.518.563 forintot kapott a megemelkedett rezsiárak kompenzációjára. A polgármester kb. 2 nap múlva fanyalogva közölte ezt a hírt. Nem tette hozzá, hogy a város ezen kívül 231 milliót kapott energiahatékonysági felújításra és az uszoda megemelkedett költségeit is kifizeti a kormányzat. Mi erről a kormánypárt helyi véleménye?

Csak szólok, hogy nem a kormány és a váci Fidesz emelte meg a gáz és az áram árát, de a támogatást a kormány adja. Mindenkinek nehezebb ebben a helyzetben, de nem sírni és vádolni kellene, hanem megoldásokat keresni. Sírás van a megemelkedett szolidaritási hozzájárulás miatt is. Azért itt alapvető fogalmakkal nincs tisztában a polgármester. A szolidaritási hozzájárulás alapja az egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képesség. Itt az, hogy a városnak többet kell fizetni csak annyit jelent, hogy hála a kormányzat jó gazdaságpolitikájának, jelentősen megemelkedett ez az összeg és sokkal több bevétele van az önkormányzatnak. Ez inkább örömhír, nem mint bosszúság!

VO: Észrevettük, hogy a Lehotka parkban épülő kosárlabda pályát, amely eredetileg az azóta felépülő gyorsétterem helyén volt, a váciak kommunális adójából építi a „városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség”.

Eredetileg arról volt szó, amit Inotay alpolgármester is megerősített az utcafórumán, hogy a gyorsétterem építi fel a pályát, de ezek szerint a város. Itt csak annyi a probléma, hogy akkor ez a 7,5 millió még lejön az amúgy is nevetséges 100 millióból, amennyiért a telket eladták. Felháborító és magyarázhatatlan!

628 nap és 11 óra a hátralévő ideje a cégeltüntetőnek, a sikkasztónak, az átálló pénzhiénának, a bukott énektanárnak, a perverznek, a váci nácinak, a tolvaj mentősnek és társaiknak.