MÁRIA-NAPI BÚCSÚ ELŐTT: ŐSZELŐI LIGETTAKARÍTÁS A HÉTKÁPOLNÁNÁL

A Mária-napi programok közeledtével ismét bárki hozzájárulhat a liget megszépítéséhez a Hétkápolna kegyhely közvetlen környezetében, a civil kezdeményezésű és a püspökség közreműködésével megvalósuló közösségi program időpontja szeptember 9-e péntek és 10-e szombat.

A szervezők – a hagyományokhoz híven – a pénteki napon iskolás csoportokat várnak, szombaton délelőtt pedig magánszemélyekre, civil közösségek tagjaira, csoportjaira számítanak elsősorban, mindkét napon 9 órakor lesz a gyülekező a kegytemplomnál.

Fotó: Archív/R. Z.

Bíró György főszervező felhívása alapján a két napon az alábbi feladatok várnak a résztvevőkre:
„Szeretnénk felkészíteni a ligetet a Mária-napi búcsú megünnepléséhez. Ennek érdekében szemétszedés, a járó felületek környezetéből az avar és a leszakadt faágak összegyűjtése és eltávolítása, a források és az emlékkút kitakarítása, rendbetétele vár ránk, amiben elkel a segítség. A munkához biztosítunk szemeteszsákokat, kesztyűket és kerti szerszámokat
korlátozott mennyiségben, ezért amennyiben tudnak, kérjük, hozzanak magukkal gereblyét és egyéb kerti szerszámokat! Az elmúlt évek hagyományai alapján az idén is kérjük, jelezzenek vissza, ha számíthatunk a részvételükre, elérhetőségek: birogyorgy@yahoo.com vagy a 06/30 921 3924. Részvételüket, segítségüket előre is köszönjük!”