RENGETEG ÉLMÉNYT KÍNÁLT A KISDIÁKOKNAK A DEÁKVÁRI PLÉBÁNIA HITTANTÁBORA

„Köszönjük szépen a csoportvezetők és fiatal segítőik munkáját, valamint a deákvári karitász csoport segítségét, Németh Renáta vezetésével! Köszönjük szépen Tamás atya tanításait és jelenlétét a hittantáborban. Köszönjük a rádi egyházközség segítségét a csütörtöki napon! Illetve köszönjük a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket!” – posztolta közösségi médiás oldalán a hálás búcsúzásokat a deákvári plébánia közössége hagyományos, ismét száznál is több kisdiákot vendégül látó nyári hittantáboruk kapcsán.

Nagyon tartalmas volt a program, amiről napról-napra beszámoltak, bőséges képgalériákkal illusztrálva a naplószerű bejegyzéseket.

Az első napon a tábornyitó szentmise után kutyás bemutató, cserkész játékok, csapatzászló készítés és fagyizás szerepelt a programban.

Kedden a Katáng együttes műsora is szórakoztatta a gyerekeket a Petőfi iskolai tábori bázison, majd sportversenyeken vehettek részt a táborozók. Szerdán különböző kézműveskedő lehetőségek adták a program gerincét, volt agyagozás, bőrözés, korongozás, patkó kovácsolás, fakupa esztergálás, gyöngyfűzés, hűtőmágnes készítés, arcfestés – de a legnagyobb sikere a kürtőskalács készítésnek volt, amibe a tésztagyúrástól a nyárson forgatásig bárki bekapcsolódhatott.

A negyedik napon Rádra látogatott a népes táborozó csapat, ahol a plébánia udvarán az irgalmasság testi- és lelki cselekedeteihez kapcsolódó állomásokon a gyerekek matricákat gyűjthettek, melyeket játékra válthattak be.

A pénteki zárónapon a Hétkápolnához zarándokoltak a táborozók, ahol akadályversenyen vettek részt, aztán közös pizzázás következett a hívek adományainak köszönhetően, majd a záró szentmisén a gyerekek előadták Max Lucado történetét a foltmanókról.

Rengeteg élménnyel gazdagodhattak a táborozó gyerekek, nagyszerű feltöltődési-kikapcsolódási lehetőséget kínált nekik az öt nap együttlét.

Ribáry Zoltán