DOHOGÁS AZ ELHANYAGOLT VÁCI DUNA-PARTI SZAKASZRÓL – SOHA NEM LESZ ITT PLÁZS?

Vác alsó és felső szomszédságában jobbnál-jobb dunai szabadstrandok várják a hűsölni vágyókat, arra viszont, ami a Dunakanyar balparti „fővárosában” van (illetve nincs), csak lemondóan legyinteni lehet.

Pedig ellenzékből például Kiss „Tegyünkrendet” Zsolt mostani alpolgármester is nagyon sokszor kárhoztatta az akkori önkormányzati vezetést, hogy miért nem történnek lépések annak érdekében, hogy Vácnak is legyen egy komfortos, dunai szabadstrandja.

Aztán a szivárványos gúnyába öltözött álszocialista, álbaloldali alpolgármester immár a hatalom birtokában, csapatával egyetemben a jelek szerint semmit nem tett, vagy legalábbis semmit nem tudott elérni az ügyben, az itteni fövenyes Duna-parti folyószakaszon csupán a szemét halmozódik napról-napra, itt tényleg csak nagyon nomád körülmények között strandolhatnak a vállalkozó kedvűek.

Mondhatnánk erre, hogy ez a vadregényes romantika az igazi, de ez cinizmus lenne, ehelyett joggal elvárhatják a helyiek, hogy legalább néhány padot, netán jóval több szemetest kiújítson a partra az önkormányzat.

De hát mit is várhatna a polgár egy ilyen ötlettelen, lobbierő nélküli, főleg megélhetési céllal politizáló galeritől?

Ezzel szemben például Dunakeszin az idén is nagyban folytatódik a dunai szabadstrand komfortosabbá tétele, szolgáltatás-bővítése, ahogy a verőcei, zebegényi, nagymarosi önkormányzat is nagy gondot fordít a maga plázsának a rendben tartására, fejlesztésére.

Bizony, hölgyek-urak ott az önkormányzati többségben, lehet pislogni jobbra-balra, a Duna folyásiránya szerint lefelé vagy fölfelé, lenne honnan tanulni – vagy erre is lusták méltóztatnak lenni?

Fotó: Ribáry Zoltán