„OLYAN, MINT ZELENSZKIJ, A NÉP SZOLGÁJA, UGYE ISMERŐS?” – VÁCI KOMMENTEK MATKOVICH ILONA PIACI VISELKEDÉSÉRŐL

Kedden jelent meg a nagy visszhangot kiváltott „Matkovich Ilona: én vagyok a város első embere, itt az történik, amit én akarok!” című írásunk, amely egy villanásra leplezetlen betekintést engedett az utcai járókelőknek is abba a ritkán megmutatott lelkületbe, amely a polgármester asszonyt jellemzi azóta, amióta „a nép szolgájává” választotta meg a város. E napon Matkovich Ilona hangos szóváltást provokált Papp Lászlóval szemben a város szívében, ahol éppen csúcson volt a piacnapi gyalogos forgalom, így számos fültanúja volt e botrányos polgármesteri kirohanásnak… E viselkedésről sokaknak megvolt a lesújtó véleménye, a váci FIDESZ-KDNP bocsánatkérése szólította fel Matkovich Ilonát, Sigray István jogi köntösbe csomagolt indokolatlanul hangos politikai állásfoglalásnak látta a történteket, a VácOnline közösségi oldalára pedig majdnem száz, zömében elítélő kommentet írtak a követőink. Az alábbiakban ezekből gyűjtöttünk ki egy csokorra valót. Kérjük, döntsék el, hogy vajon a váciak vagy Matkovich Ilona megy-e szembe a forgalommal a kulturáltság, a demokratizmus és a jó ízlés képzeletbeli autósztrádáján.

Mind a testületi üléseken, mind a városházi kiadványokban és immár mind az utcákon a foga fehérjét kimutató verbális ketrecharcos most pénteken egy közösségi posztjában ezúttal „a nép szolgája” pózba merevedve szinte mindenkit felszólított a bocsánatkérésre. Idézzük „Matkovich Ilona polgármester és az Összefogás frakció ismét megerősíti: a feszültségkeltésre, az emberek politikai alapon történő megkülönböztetésére törekvő személyekkel ellentétben folytatni fogja a konstruktív, közös érdekek mentén való városirányítást, és a városi vagyon megvédését.” Segítsenek Olvasóink, vannak-e erre szavak!?

Istenem, milyen kapzsi és pénzéhes nő! Nem tudja, hogy nem minden a pénz.

Dehogynem. Úgy gondolkodik, hogy amíg hivatalban van, minden lóvét, amit tud magához szólít. Addig üti a vasat, amíg meleg…

Az viselkedik ilyen arrogánsan, aki tudja, hogy egyáltalán nincs a helyzet magaslatán. Önbecsülése a nullán.

Remélem, boldogok, akik rá szavaztak! A város a 80-as évek szintjén van. Ugyebár a Kádár-rendszer milyen jó volt!?

Édes Istenem! Hát erre bármit mondani nagyon nehéz. Ez a polgármester, remélem, hamarosan új munka után nézhet. Gyalázat, amit tett.

Szerintem a következő választáskor kiderül, hogy meddig első ember… Az biztos, hogy látszik a munkássága a városon.

Bocs, hogy beleszólok, de nem az lenne érdekes, hogy a váciak mit szeretnének? Naiv vagyok, tudom.

A stílus maga az ember!

Na látom, ő is biciklivel jár.

… elhanyagolt utak temetők, ahol nyakig ér a fű …

„Ilonka” ((céhával)) megmutatta, hogy ki a csoda is „Ő” tulajdonképpen! A bibi ott van, hogy ezt eddig a váciak is tudták és garantálom, nem is fogják elfelejteni, az ziher!

Igen, az ő szava a döntő! Még két évig.

Sajnos az „igen az ő szava a döntő! Még két évig” ebből nem ez jött le. Sokunknak tette már ezt!

Bíróságra kell menni, pláne a fenyegetések miatt is érdemes.

Szerintem a kultúrát szerető emberek Papp úr mellett lennének! Sokan vannak akik szeretik. Ez a város lassan élhetetlen, ez a vezetés csak rombolni tud, maguknak meg harácsolnának! Undorítók!

Előbb-utóbb nagyot koppan.

Nagy lóról, nagyot lehet esni. Még mindig nem tanulták meg!

Ez botrány.

Na, pont az ilyenek miatt van nekünk a kétharmad. Még ellenzéknek is hülyék.

Kicsit frusztrált a néni a parlamenti választások eredményei után…

Mi van, anyukám, te vagy az állam az államban?

Kirúgni a büdös francba (..) Mindenki fölött áll? Mit képzel? Senkiházi bolond.

És viszi a másikat, a Zsizsiket is. Felolvassa az ArboNyúzt a főtéren.

DÖBBENETES EZ A MAGATARTÁS ÉS MEGENGEDHETETLEN EGY VÁROSVEZETŐTŐL.

Felakadt a tű Ilonánál! A Váci Hírnök is címlapon hozza. Vajon miért olyan fontos ez neki? Csaknem az ingatlanmutyi? Ejnye-ejnye Ilona…

Ha kiteszik Lacibát a gyűjteménnyel és megszerzik az ingatlant, az egy lelketlen dolog lenne! Vagy Lelkes?

2024-ben pedig majd az lesz, amit a város lakói akarnak és ebből a bo…kányból nem kérünk többet! Le kell váltani ezt a nőszemélyt és a sleppjét is messzire el kell a politikai és a közeléből egyaránt távolítani. Az egyik mehet vissza dalolászni madár jelmezben, a másik meg cikket írogatni a „független” újságaihoz. Alkalmatlan posztkommunista, romboló libsi horda…

Nem ért semmihez, de ahhoz nagyon. Remélem, hamar véget ér az ámokfutása és szépen vissza kell adnia – fizetnie mindent, amit lenyúlt és tönkre tett.

A „nagyarcokat” az élet majd méretre szabja!

Már az összes kiállítási helyet szétdúlták, nullára vitték, leamortizálták. A főtér olyan, mintha rovarirtózták volna, nincs már ott semmi… Ablakkiállítás? A kutyát nem érdekli … Ennyi telik csak tőlük…, mindent bezártak mindenütt, amit az előző városvezetés és a kultúrát szerető emberek létrehoztak! Vác a poros, unalmas kisváros szintjére süppedt vissza! Sajnálom nagyon, mert ez a város az adottságai alapján nem ezt érdemli.

Őt csak a város adta lehetőségek érdeklik, az ingatlanok eladásából származó juss!

Ezeket klónozzák. Olyan mint Zelenszkij.

„A nép szolgája” – ugye ismerős?

Hát ez botrány! Ne hagy magad Papa! Ez már zaklatás!

Hol vannak azok, akik erre a senkiházira szavaztak? Most miért nincsenek az élen? Takarodjon már el innen. Nem lehet vele kezdeni vmit? Leváltani vhogy? Vagy bármi?

Tiszta „gyevi bíró” effektus. Kíváncsi vagyok, amikor „álruhában” a vezetés kilátogat…

„A KOMMUNISTÁK VELÜNK VANNAK!”

Elég bátor… Vagy csak lökött? Mindegy, remélhetőleg van még pár éve, aztán megy a süllyesztőbe a csapatával együtt.

Orvost a vénasszonynak, de gyorsan, nehogy kárt tegyen valakiben.

A vén csotrogány agya kezd elborulni.

Én csak azt nem értem, miért nem megyünk oda a hivatal elé és zavarjuk már el végre a jó édes anyjába ezt a minősíthetetlen feketeretket? Tényleg, mit képzel ez a kutyaütő már magáról?

Ennyire pofátlanul egyik sem csinálta még, de egyszer minden véget ér…

… el kell számolnia a Duna Presszó lenyúlt épületével is!