MORZSÁK A TESTÜLETI ÜLÉSRŐL 5. – MÉLTATLANNÁ VÁLHAT KISS ZSOLT A KÉPVISELŐI POSZTJÁRA

Még egy 2011-es, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény szerint méltatlanná válik az a képviselő a posztjára, aki nem teljesíti az állam felé köztartozási kötelezettségét. Ez történhetett volna Kiss Zsolt Jánossal, akiről a NAV értesítette a váci önkormányzatot, hogy az alpolgármester 2021. április 10-én törlésre került a köztartozásmentes adózói adatbázisból.

A november 17-i képviselő-testületi ülés egyik napirendi pontja az volt, hogy egy pártpénz sikkasztási büntetőügyben tárgyalására váró alpolgármester október 10-én visszakerült az adósok közé.

Az ülésen azonban az is kiderült, hogy ez az állapot számára nem tartott sokáig, hiszen november 10-én a NAV értesítette a képviselő-testületet, hogy Kiss Zsolt kikerült az adósok közül.

A közszereplő egy hónapig volt sáros az adózási morál szempontjából.

Mind az alpolgármester, mind a polgármester „elfelejtette” tájékoztatni a lakosságot, a váci választókat erről a tényről, amelynek tartós fennállása esetén – a hatályos törvény értelmében – méltatlanná vált volna Kiss Zsolt képviselő a posztjára. Hogyan mer ez a testület adót követelni a váciaktól, ha alpolgármestere még arra sem képes, hogy saját köztartozását rendszeresen befizesse?

De, ami még ennél is felháborítóbb, az az, hogy Vác alpolgármestere gyanúsított, és erről a város vezetése továbbra is hallgat! Túl sok van már Kiss Zsolt számláján ahhoz, hogy közfeladatot ellásson!

KISS ZSOLTNAK MEGSZŰNHET A MANDÁTUMA MÉLTATLANSÁG MIATT

VÁC ALPOLGÁRMESTERE GYANÚSÍTOTT – A VÁROS VEZETÉSE HALLGAT RÓLA