GYORSBEAVATKOZÓ CSAPATSZÁLLÍTÓ KISBUSZT KAPTAK A VÁCI ÖNKÉNTES TŰZOLTÓK

Harminchét önkéntes tűzoltó és polgárőr áldozatos közösségi tevékenységének egyik elismerése az a támogatás, melynek köszönhetően 4,9 millió forintért egy gyorsbeavatkozó, kilenc személy szállítására alkalmas kisbuszt vásárolhatott a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület – adta hírül a DunakanyarRégió.

Dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Ternay István, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke, aki bemutatta kedd délután a sajtó képviselőinek a kilenc személy szállítására alkalmas kisbuszt.

A hároméves csapatszállító gépjárművet Ternay István, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke mutatta be kedd délután a sajtó képviselőinek. A jelentős közfeladatokat ellátó civil egyesület elnöke megköszönte dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő rendkívül eredményes lobbi tevékenységét, aki mellett az egyesület önkéntes tűzoltói és polgárőrei nevében köszönetét fejezte ki a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek is, amely 4,9 millió forinttal támogatta pályázatukat.

– Nagyon sokat köszönhetünk azoknak, akik önként vállalt áldozatos szolgálatukkal vigyáznak biztonságunkra, katasztrófahelyzetben mentik értékeinket – mondta Rétvári Bence, aki szerint e köztiszteletnek örvendő tevékenység különösen felértékelődik a koronavírus-járvány sújtotta időszakban.

– Évente száznál is több riasztást kapnak, és mintegy 500 vonulásuk van. Ott vannak a Börzsöny leomlott hegylábánál, esőzéseknél, kármentesítéseknél – hangoztatta az országgyűlési képviselő, aki a régió lakossága nevében köszönetét fejezte ki az egyesület tagjainak az önként vállalt áldozatos tevékenységükért.

Ternay István, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke és dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő

– A Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjainak helytállása példaértékű, akik mások – akár személyi és vagyoni – biztonságát óvják. Bárhol, bárkinek segítségre van szüksége, ők ott vannak és teszik a dolgukat. Többek között ezért is tartottuk fontosnak, hogy a lakosságért végzett munkájukat egy csapatszállító kisbusz beszerzésével támogassuk, melynek forrását – a kormány által – a civil szervezetek támogatására létrehozott alapból sikerült biztosítani – ismertette Rétvári Bence.

Hozzátette: – Biztos vagyok benne, hogy az esztendő minden évszakában, és minden napján mindannyiunkat segítik azzal, hogy a tűz- és káreset helyszínére, a természet által sújtott területre nem hárman vagy négyen, hanem nyolcan-kilencen együtt érkeznek a gyorsbeavatkozó és műszaki mentő kisbusszal. Mentési akciójuk jóval gyorsabb és hatékonyabb lesz. Bízom benne, hogy a jövőben minél kevesebb katasztrófa helyzet lesz, de ha mégis bekövetkezik, akkor azt a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai jóval hatékonyabb háríthatják el.

(Vetési) KesziPress