JUHÁSZ BÉLA EGYIK „BEZZEG SZŐDLIGETI” UTCÁJÁT ÚJRA TAVACSKÁVÁ VÁLTOZTATTA AZ ESŐ

Sződliget hangulatembere, a Momentum színeiben induló képviselőjelölt, így árulta még nemrégiben kedvenc portékáját, a baloldali politikus önmagát: „Ma már ez a település a környéknek a »bezzeg« települése. Ahogy mondják »Bezzeg Sződligeten minden utca aszfaltos« – dicsérte saját tevékenységét Juhász Béla, aki azonban azt már nem tette hozzá, hogy sajnos van olyan utca is, melyben »tankcsapdaként« tátongó kátyúk borzolják az autósok idegeit” – idézzük a Dunakanyar Régió egyik írását még az előválasztási kampány időszakából, amelyet Juhász egyébként elvesztett.

E visszafogottság nélküli nagy szavakhoz képest ma Sződligeten csónakázni lehetett reggel az egyik újonnan épített utcán. Ez nem először történt meg, hiszen bizonyos sződligeti utcák már többször nem belvizessé, hanem „békalegelővé” alakultak, júliusban írtunk is már egyszer erről.

A júliusi esőzés után

A helybéliek – ki-ki vérmérséklete szerint – hol humor patronokat szórtak, hol szakmai tanácsokat a polgármesterükre.

A tanácsadók így szóltak hozzá
  • „Erre mi lesz a megoldás? Mert elég para volt áthajtani rajta.”
  • „Szerintem ennek nem lesz megoldása a jobb oldalon eredetileg végig árok volt, amit megszüntettek…hatalmas ötlet volt.”
  • „És a gyalogosok? Nem tanyán élünk.”
  • „A vadonatúj burkolat pont ilyen jóra sikeredett a kettesen a buszmegállónál, valamint a lakóparkba történő behajtásnál. Nem hiszem el, hogy ezt senki nem ellenőrzi.”

Az ott lakók szarkazmusa így összegezte Juhász Béla legújabb fejlesztését, e belterületi csónakázótavat:

  • „Úszósapit, békalábat mindenki vitt reggel?”
  • „Jobbra és balra fűzfák…” (Gondolhatjuk, a szebb tóparti látvány miatt.)
  • „Ez itt kérem a vízi park a rekreációs lóf…tyi mellé…”
A váci állomás melletti parkoló „műszaki” megoldása 2020 júniusában

Egyébként a lapunkban írtunk a tavaly júniusban a váci vasútállomáson létesített, az új baloldali testület által „alkotott” első „műről”, amely a sződligetihez hasonló műszaki problémák miatt esőben szintén kis „békalegelővé” alakul át, s egy időre megszűnik parkoló lenni. A váci polgárok akkoriban a Váci Élet közösségi oldalán – ezúttal politikai hovatartozás nélkül – azt firtatták, hogyha egy kivitelező a saját otthonunkban is ilyen minőségű munkát adott volna át, akkor megértőek, elnézőek lennénk-e és szó nélkül átvennénk-e egy ilyen tákolmányt?

Vác, Cserje utca a sződligeti tavacskával egy időben, a Facebook-on túli valóság beköszönte idején. A baloldali önkormányzatok legnagyobb ellensége a természet.