KÖZEL FÉLMILLIÓAN KELTEK ÚTRA VONATTAL AZ ELMÚLT HÉTVÉGÉN

A vakáció és az első igazán meleg nyári hétvége utazásra csábította az embereket, mintegy 470 ezren szálltak vonatra országszerte. A Balaton déli partjára új emeletes, KISS motorvonatokkal is el lehet jutni a fővároson át a Szob–Vác–Fonyód, valamint a Szolnok–Cegléd–Fonyód útvonalon.

A hétvége során 595 ezer darab menetjegyet, bérletet és felárat váltottak az utasok szerte Magyarországon. 2021. első igazi strandidős hétvégéjén többen szálltak vonatra, mint idén eddig bármikor. A jegyeknek közel 30 százalékát, kb. 171 ezer darabot a MÁV alkalmazás vagy a megújult ELVIRA felületén keresztül vették. Ezzel ez a hétvége volt az online csatornák legeredményesebb hétvégéje a magyar vasút történetében.

A Balaton déli partjára utazók körében a legnagyobb és várhatóan legnépszerűbb újdonságot az emeletes KISS motorvonatok megjelenése hozta: a Napfürdő expresszvonat a hétvégeken Szolnokot és a ceglédi vonal forgalmasabb állomásait köti össze Fonyóddal; a Jégmadár expresszvonat pedig a Dunakanyart, azaz Szob és Vác térségét, továbbá Rákospalota-Újpestet, Kőbánya felsőt kapcsolja össze szintén Fonyóddal, a déli parttal és a Velencei-tóval.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság