Kerékpárút épül Párkány és Helemba, valamint Ipolydamásd és Letkés között

Jó hír az Ipolymentén biciklizőknek! Ipolydamásdtól Letkésig valamint Helembától Párkányig kerékpárút épülhet közel 1.700.000 eurós pályázati forrásból – ismertette Rétvári Bence a közösségi oldalán.

Erről a határon átnyúló, Esztergom és Párkány régiójában egységes kerékpáros hálózat fejlesztésről írt a Bringázás.hu.

Az internetes szaklap kifejtette, hogy az Ister-Granum EGTC újabb sikeres pályázattal nyert el támogatást a Szlovákia–Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. Ipolydamásd főpályázóként, Párkány várossal, és az EGTC-vel közössel építheti ki a Párkány–Helemba, illetve az Ipolydamásd–Letkés közti kerékpárutat.

Forrás: Ister-Granum EGTC

Jó hír a régióban élők, és az ide ellátogatók számára, hogy a döntéshozók pozitívan bírálták el a Karvát–Párkánnyal összekötő, nagyobbrészt a Duna gátján futó kerékpárút megépítését is. Ennek a beruházásnak a megvalósítására a Vág–Duna Ipoly Regionális Társulás kapott támogatást. Így, ha minden a tervek szerint alakul, akkor az Ister-Granum régió központi – a Duna bal parti – részén egy-két éven belül már egybefüggő kerékpárúton lehet végigtekerni.

A nyertes pályázatoknak köszönhetően jelentősen bővülhet a biztonságosan kerékpározható hálózat hossza.

Az EuroVelo, teljes nevén az Európai Kerékpárút Hálózat az Európai Kerékpáros Szövetség terve 12 hosszútávú, egész Európát átszelő kerékpárút kialakítására. Ezen utak teljes hossza több mint 60 000 km, melyből több mint 20 000 km már elkészült. – Forrás: Groomania

***

Kedvcsináló a bringásoknak:  Vataščin Péter BARANGOLÓ: Két keréken Komáromtól Helembáig című írása és fotói az Újszó.com-on

***

Nemrégiben beszámoltunk további kerékpárút-fejlesztésről:

Jó hír a Dunakanyar bringásainak – kerékpárral az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig