ÁLSZENTSÉG MATKOVICH MÓDRA: A VÁCI NÁCI KÉPVISELŐK MENTEGETŐJE MOST A HOLOKAUSZTRA EMLÉKEZETT

A Vácról elhurcolt zsidókról írt a holokauszt nemzetközi emléknapján Vác balliberális polgármestere a közösségi oldalán. Matkovich Ilona részéről ez visszatetsző, ugyanis nemrég még teljes vállszélességgel állt ki a képviselő-testületben ülő nácik mellett.

A holokauszt nemzetközi világnapján, az elhurcolt 1800 váci zsidóra emlékező Matkovich Ilona megválasztása óta többször bebizonyította már, hogy kiáll az antiszemita megnyilvánulásokat produkáló baloldali képviselők mellett.

Mint ismert, a polgármesterrel egy csapatban játszó Fehér Zsolt sorozatban ontotta magából a Hitler „fiáról” szóló, árjázó, rasszista posztokat.

Tótváradi-Nagy Bence mosolygós „huncut” Hitler képes lájkja pedig korábban a váci zsidóságot is tiltakozó közlemény kiadására késztette. A váci Fidesz és KDNP is lemondásra szólította fel a váci náci képviselőket, de ők bocsánatkérés helyett csak idétlen viccelődéssel reagáltak.

Szintén Tótváradi-Nagy Bence volt az, aki egy nyilvános írásában az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem létjogosultságát vonta kétségbe és trágár módon gúnyolódott rajta. Sőt, a nyilas hagyományokat követve azt írta, hogy még le is köpte a billentyűzetét, nyilván azért, mert zsidó szervezet nevét gépelte rajta, a zsidó egyetem honlapja után pedig letörölgette a laptopját, jelezvén, hogy a zsidó tartalmat fertőzőnek tartja.

A két említett képviselő még mindig a testületben ül, és Matkovich Ilona egyáltalán nem határolódott el tőlük az elmúlt évek során. Olyannyira, hogy az önkormányzat 2022-ben közleményben állt ki Fehér és Tótváradi-Nagy mellett.