MATKOVICH SZERINT NEM AZ ANTISZEMITÁK A GYŰLÖLETKELTŐK, HANEM AZOK, AKIK NÉVEN NEVEZIK AZ ANTISZEMITÁKAT

A rasszizmus ellen zéró toleranciát csak szóban hirdető Matkovich Ilona a legutóbbi posztja tanúsága szerint végképp elvesztette már a politikai valósággal való józan viszonyát és egyúttal a korrekt, kiegyensúlyozottságra törekvő városvezetői szerepét. Vagy tényleg nem érti, vagy csak nem akarja megérteni a váci közösségek, pártok felszólításait, a Zsidó Hitközség mélységesen jogos felháborodását, a testületi ülésen elhangzott képviselői rosszallást és a közösségi oldalak kommentelőinek ehhez hasonló erős szavait: „Én tényleg nem értem, hogy miért nincs senki a városházán, aki azt mondaná, hogy ezekkel a mondatokkal nem értenek egyet…!”

Matkovich posztja és az azt negyvenkét alkalommal lájkolóknak tényleg nem üti át az erkölcsi, emberi szolidaritásnak, a bántalmazottakkal szembeni szolidaritásnak falát, amit Fehér Zsolt és Tótváradi-Nagy Bence váci baloldali képviselők napvilágra került antiszemita és rasszista bejegyzései romboltak a közéletünkben?

Hetek óta nagy felháborodást váltottak ki nemcsak Vácon, de az országos sajtóban is, ha kell még 100-szor ideidézzük ezeket elborzasztó gondolatokat, amelyeket városunk megválasztott képviselői vallanak:

„VÁC ÉS AZ ITT ÉLŐK TÖBBET ÉRDEMELNEK ENNÉL!” – írja Vác jelenleg még ugyan első embere, aki lassan a legutolsók közé sodorja magát ezzel a már betyárbecsületnek sem nevezhető ragaszkodása által, amit e két rasszista védelmében végez, ami nem más, mint egy politikai ámokfutás.

A váci polgárok nevében tisztelettel kérdezzük a polgármestert, hogy a mellékelt fotón hol látja a rasszista bántalmazó képviselőtársait, akik a legcsekélyebb jelét is adták idáig, hogy bocsánatot kérjenek a helyi zsidó közösségtől? Hol mondja ki a város első embere, hogy nem helyénvaló a helyi zsidó közösség vezetőjét megfenyegetni épp azok után, a mikor napvilágra kerültek a baloldali képviselőtársai botrányos szavai? Helyénvaló valódi gyűlöletkeltőket nem a valódi helyükön keresni?

Sokak nevében vélhetjük immár úgy, hogy mélységes szégyen az, ami ma a rasszizmus tolerálásának terén a városházán történik, védik a gyűlölködőket és ezt a szellemi sarukat a soraik között eddig jól megbúvó antiszemitákat leleplezőkre akarják rákenni?!