A TESTÜLETI ÜLÉSRŐL JELENTJÜK: FONTOS JÓVÁHAGYÁSOKRÓL IS DÖNTÖTT AZ ÖNKORMÁNYZAT

A fenntartó Váci Tankerületi Központ köznevelési infrastruktúra fejlesztést kíván megvalósítani a deákvári Radnóti Miklós és a belvárosi Juhász Gyula Általános Iskolában.

A fenntartónak tulajdonosi hozzájárulással is bírnia kell ahhoz, hogy támogatási kérelmet nyújthasson be a tervezett fejlesztésekre a TOP_PLUSZ-3.3.3-23 program keretében, s a képviselő-testület január 31-én tartott ülésén a grémium meg is adta a zöld utat az önkormányzat részéről.

Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy az állam, illetve közvetve a tankerületi központok gondos gazdái a hozzájuk tartozó intézményeknek, Vácott is folyamatosak a fejlesztések, ebben a felállásban nem húzódnak-halasztódnak a végtelenségig az időszerű karbantartási feladatok.

Ahhoz is hozzájárulását adta a képviselő-testület, hogy a Földváry tér fszt. 2. alatti nem lakás célú helyiség esetében a továbbiakban a Dunakanyari Látássérültek Egyesülete legyen a szerződő fél, s az ingatlant ingyenesen használhassa 2028. december 31-ig.

Elfogadta a testület a 2023-ban primer prevenciós támogatásban részesült Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány és a Területi Összefogással a Megelőzésért Alapítvány múlt évi feladatellátásáról készült beszámolókat.

Ugyancsak elfogadta a grémium a Váci Tankerületi Központnak a 2024/2025-ös tanévre vonatkozó általános iskolai körzethatárokról szóló tájékoztatóját.