A GENDER IDEOLÓGIA VESZÉLYEIRŐL VOLT SZÓ A VÁCI HÍRADÁS CENTRUMBAN

A családok, gyermekek biztonságát veszélyeztető, erőszakosan terjesztett gender ideológiával kapcsolatban megfogalmazható megannyi kérdésről, kételyről, félelemről esett szó a Váci Közéleti Egyesület napokban rendezett telt házas fórumán, melynek a Váci Híradás Centrum, a HIT Gyülekezete közösségi terme adott helyet.

Selmeci György, a szervező egyesület elnöke a vendégek, résztvevők sorában külön köszönthette Imre Zsoltot, a Fidesz-KDNP pártszövetség polgármesterjelöltjét, Turai Jánost, a Váci Zsidó Hitközség elnökét, továbbá a választókerület több kistelepülési vezetőjét, így Edelman Györgyöt, Szabó Istvánt és Szorcsik Józsefet is.

Az előadó Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa volt, de állást foglalt a kérdésben Surjányi Csaba, a helyi HIT Gyülekezet lelkésze és zárásként Rétvári Bence, a választókerület országgyűlési képviselője is.

– Közös ez a küzdelem, és nagyon örülök, hogy sokan érzik: nem lehetünk közömbösek ilyen pusztító ideológiák terjedésével szemben, mint amilyen a gender elmélet és szemlélet. Magyarországon hála Istennek még ez nem annyira erős, de itt az ideje, hogy megszervezzük a védelmet, és mivel mi a gyülekezetben a Bibliában szóról-szóra hívő emberek vagyunk, méltó emlékeztetnem, hogy a Szentírás első lapjain mindjárt ott van, hogy Isten teremtette az embert férfivá és asszonnyá. Én ebből nem akarok engedni, nem csupán a saját családom vonatkozásában, hanem úgy vélem, minden erőnkkel meg kell óvni ettől a városunkat, egész nemzetünket – mondta Surjányi Csaba.

Az előadáson szó volt arról, hogy a gender ideológia terjesztésével összefüggésben milyen problémák kerültek előtérbe a liberális Nyugaton a gyerekek és a családok életében, továbbá megfogalmazódott, hogy mindez milyen visszafordíthatatlan károkat okoz az egyes emberek személyes sorsában, illetve tágabb értelemben egy közösség, egy társadalom, egy egész nemzet életében.

– Itthon leginkább két dolgot szoktak mondani azok, akik pártolják a gender ideológiát vagy úgymond semlegesek. Az egyik, hogy úgyse jön ide, másrészt azt is mondják, hogy ez egy szabadságkiteljesítő út, ami szivárványos, jó, kellemes. Viszont nyilvánvalóvá lehet tenni, hogy ez bizony nincs így – mondta Szilvay Gergely.

Megemlítette: az ideológia hazai és külföldi szószólói azzal is szoktak úgymond védekezni, hogy itt szó sincs arról, hogy kiskorúakat is átműtenének Nyugaton, ez az ő állításuk szerint merő összeesküvés-elmélet, ennek viszont több tényfeltáró riport, kutatás is leleplező cáfolatát adta az elmúlt pár évben.

A kisgyermek korban észlelhető nemi identitászavarral kapcsolatban az előadó leszögezte azt a kutatásokon alapuló tudományos tényt, hogy az ilyen fiatalok 80 – 95 százaléka 12 – 13 éves korára ezt spontán kinövi, sőt el is felejti, feltéve, ha békén hagyják.

– Egyértelműen téves az az elképzelés, miszerint akinek kisgyerekként nemi identitászavara van, azt a fiatalt minél hamarabb segíteni kell abban, hogy úgymond a biológiai adottságaival ellenkező neműként nőjön fel, éljen tovább, ezzel szemben azt látjuk, hogy sok helyen egyenesen tiltják a születéskori nemi identitáshoz való visszaigazodást segítő terápiákat – folytatta az előadó az igen riasztó helyzetelemzést .

A kérdések sorában szó esett arról is, hogy mi minden lehet úgymond trójai faló a gender ideológia minél szélesebb körű széthintésében, és itt Szilvay Gergely hazai példaként szóba hozta a leszbikus szervezeti háttérrel íratott Meseország mindenkié című, időközben angolra is lefordított, sőt az Európai Parlamentben is bemutatott  botránykönyvet, amihez bizony iskolai munkafüzet is készült.

– Ne legyen kétségünk, hogy az ideológia hazai képviselői ugrásra készen várnak egy olyan politikai fordulatot, amikor lerohanhatják  az oktatási-nevelési intézményeket ilyen és hasonló propagandakiadványokkal – figyelmeztetett az előadó.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő leszögezte: olyan korszakban élünk, amikor a biológiát az ideológia felül akarja írni, ezért fontos folyamatosan megerősödni abban, ami amúgy természetes, mert nagy az ezzel szembeni lobbihatás, a politikai nyomásgyakorlás.

– A gender ideológia képviselői szerint a velük egyet nem értők barbárok, félműveltek. Azt akarják elhitetni, hogy az emberi fejlődésben, értelmi fejlődésben okosabbak azok, akik nem férfinek vagy nőnek gondolják magukat. Felháborító álláspont, hogy intellektuálisan, civilizációs szempontból fejlettebb, aki nem nem férfi és nő, hanem úgymond túllépett ezeken a kategóriákon egy magasabb rendű életformába, így aztán ki kell emelni őket a társadalomból, mert ők a példaképek, és nagyobb megbecsülést érdemelnek. Na ez aztán az igazi felsőbbrendűségi tudat – mondta a politikus.

Zárszóként megjegyezte még: már-már az is párját ritkítóan nagy dolog, hogy nálunk ilyen és hasonló eseményeken még szabadon el lehet mondani a gender ideológiának ellentmondó fundamentális gondolatokat, Európa sok más államában bizony már nincs meg ez a vélemény- és szólásszabadság.

 

 

VO-komment

Nem árt emlékezni, hogy az előadás során hivatkozott tudatmódosító mesekönyv jó ideig kirakatban volt a belváros jelenlegi képviselőjeként, tanácsnokként busás közpénz javadalmazásban részesülő döntéshozó vezette könyvesboltban, illetve a szivárványos önkormányzati frakció számos tagja lelkesen lájkolgatta a közösségi médiában a kötetet ajnározó véleményeket.