KÉZILABDA: A SZEZON VÉGÉN NAGY JÖVÉS-MENÉS LESZ A PRAKTIKER-VÁC CSAPATÁNÁL

Most van egy szusszanásnyi idő a hazai bajnoki és a nemzetközi kupaszereplés tétmeccsei között a Praktiker-Vácnál, ugyanakkor sorra véglegesednek maradások és távozások, erősen formálódik a következő idény kerete.

A 2023-2024-es szezon végén több játékos szerződése lejár, így számítani lehetett arra, hogy nyáron nagyobb változás lesz a csapat keretében.

A Praktiker-Vác vezetőedzője további két évig Herbert Gábor marad, a 2022-ben érkező szakemberrel az előző szezonban a 6. helyet érte el városunk csapata, valamint bejutott az Európa Liga csoportkörébe is.

„Két éve Vácon kaptam meg a bizalmat, hogy edzői pályafutásom során először az NB I.-ben bizonyíthassak, és nagyon örülök neki, hogy folytatni tudjuk a megkezdett munkát. A nyáron az elmúlt években megszokottakhoz képest nagyobb változás lesz majd a játékos keretben, de az új csapat építéséhez hatalmas motivációval vágok majd neki. A következő szezonban a célok változatlanok maradnak, de bízom benne, hogy az átalakuló kerettel is meg tudunk majd felelni az elmúlt 7-8 év eredményeinek köszönhető elvárásoknak” – nyilatkozta a maradó vezetőedző a klub honlapján.

A klubvezetésnek több játékossal is sikerült megegyezésre jutni lejáró szerződésük meghosszabbításáról, így továbbra is váci lány marad Such Nelli és Kovalcsik Jázmin (1 éves szerződéssel), Csizmadia Fanni pedig 2 évre szóló megállapodást írt alá. A szezon végén szerződése lejártával biztosan távozik Vácról Tyiskov-Helembai Fanny, Kuczora Csenge, Marincsák Nikolett, Ferenczy Fruzsina, Bánfai Kíra, Ballai Anna és Ballai Borbála.
Ma-holnap fény derül a már biztos érkezők kilétére is.