IMRE ZSOLT: A MATKOVICH CSALÁD FIAM-LÁNYOM-EXFÉRJEM VISZONYAI FOLYAMATOSAN A KORRUPCIÓ ÁRNYÉKÁBAN TARTJÁK VÁCOT

Matkovich Ilona büszkén hirdeti, hogy a ciklus ideje alatt leszámolt az uram-bátyám viszonyokkal. A valóság azonban az, hogy nem leszámolt, hanem fiam-lányom rendszert vezetett be Vácon. A Matkovich Ilona fia által üzemeltetett vendéglátóhely, a szabálytalanul épített Lujza és Koriander több alkalommal volt a városháza beszállítója” – mondta Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján.

A sajtótájékoztatót az előtt az óriásplakát előtt tartotta meg Imre Zsolt, amivel Szabó Csaba képviselőjelölt arra hívja fel a figyelmet, hogy a városháza még a süteményeket is Matkovich Ilona gyerekeitől rendeli.

„Drága süteményeket rendeltek tőlük. Mint kiderült, még a covid ideje alatt is. Míg a polgármester asszony ekkor fizetés nélküli állásidőre küldött önkormányzati, intézményi dolgozókat, a felelős állampolgárok pedig otthon maradtak mások egészségét védve, addig Matkovich Ilona a hivatalban habzsi-dőzsizett a családi cég gazdagodása javára. Hasonló sztoriba Angliában miniszterelnök bukott bele, de ne húzzunk egyenlőségjelet a két politikai szereplő közé. Ott igazi demokrácia van, Vácon meg már az írmagja sincs annak” – fejtette ki Imre Zsolt.

Hozzátette, „Matkovich Ilona gondos anyaként két nagyösszegű számla kifizetése közben még azt is elnézte, hogy a gyerekek egy környezetébe nem illő, helyi rendelet által tiltott üvegkalitkát építsenek a Duna-korzón, a város védett övezetében”.

„De Matkovich Ilona másik gyermekének is segített, amikor a fia cége birtokában lévő területen, a Kőhíd utcai botrányos építkezés helyszínén közpénzen, a város kasszájából engedélyezte a fű lenyírását. Csak mert a fia ezt kérte. Mindezek közben rendeletben kötelezte a városlakókat a tulajdonuk előtti közterület karbantartására” – folytatta a polgármesterjelölt.

Imre Zsolt rámutatott, „a polgármester fiának tehát nem kell bajlódni a fűnyírással, amíg édesanyja a polgármester. Ezt az ön pénzéből megoldják, míg ön végezze el a város helyett azt, ami a város kötelessége lenne. Bravó, Vác újra él! A Matkovich család fiam-lányom-exférjem viszonyai folyamatosan a korrupció árnyékában tartják a várost. Ha erre fény derül majd, a képviselőtársaik falaznak nekik. Na, ez az igazi szemfényvesztés. Vác ennél jobbat érdemel.”