VÉNÉGY 2024: ÚJABB KONCERTIDŐPONTOKAT HIRDETTEK MEG A NAGYMAROSI FESZTIVÁL SZERVEZŐI

A Dunakanyar legrangosabb nyári kulturális eseménye, a Matkovich-érában Vácról elüldözött, Nagymaroson új otthonra találó Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozó szervezői ugyancsak megemlékeztek a magyar kultúra napja évfordulójáról az esemény honlapján, jelezve, hogy az idén is rendkívül változatos színházi kínálattal várják majd az érdeklődőket.

A kiemelt kép a Feledi Projekt „Esszencia” című táncelőadásból való, ők nyitották tavaly a jubileumi fesztivált, és a szervezők az idei évben újra fantasztikus színházi előadásokkal  is készülnek a június végi programra.

Ugyanakkor sorra fikszálódnak az előzetesen beharangozott zenekarok nagymarosi koncert időpontjai, június 20-án lép fel a Platon Karataev, 22-én a Brains, 23-án a Firkin.

Firkin

A Firkin 2008 októberében alakult magyar jumpin’ punkzenekar.
Hazai koncertek: Sziget Fesztivál, Művészetek Palotája, Hegyalja Fesztivál, SZIN, Alterába, Pannónia Fesztivál, EFOTT, Savaria Karnevál stb.
A csapat egyre többször játszik headlinerként (főzenekarként) külföldi fesztiválokon.
A Firkin legnagyobb magyarországi elismeréseként a Művészetek Palotája kétszer is meghívta a zenekart egy-egy exkluzív koncert megtartására (2010, 2013). 2014 nyarán a zenekar fellépett a világ egyik legnagyobb fesztiválján, a Wacken Open Airon (W:O:A).
2017-ben már 4 európai nagyfesztivál nagyszínpadára is meghívást kapott a zenekar: Summer Breeze (DE), Rockharz (DE), Czad Festiwal (PL), Sziget Fesztivál, Világzenei Nagyszínpad (HU)
2019-ben főműsoridőben játszhatott a zenekar a Montreux Jazz Festival Music in The Park színpadán.

Brains

A Brains Magyarország egyik sikeres, elektronikus zenét játszó koncertzenekara: nagyszínpados fesztiválfellépéseik és országszerte telt házas klubkoncertjeik mellett 2012/13 telén négy hónap alatt kétszer töltötték meg rajongóikkal a patinás Petőfi Csarnok nagytermét, majd 2015 tavaszán, „Stand Firm” című lemezük bemutatóján csaknem hétezer rajongójukat táncoltatták meg a Budapest Parkban. 2016 tavaszán elnyerték „Az év elektronikus hangfelvételéért” járó Fonogram díjat és a „Legjobb hangszerelés”-ért járó Petőfi Zenei Díjat. Eddig tíz daluk került rotációba a Petőfi Rádióban, így ők a leghallgatottabb angolul éneklő magyar együttes.

Platon Karataev

Egy kezdeti idézet a csapatról: „A pillanatnyilag szuperszapora hazai akusztikus színtéren tűnt fel a Tolsztoj-karakterről elnevezett Platon Karataev kvartett, amely első EP-je alapján ígéretes formáció.”
Azóta az ígéretből valóság lett, a csapat mára igencsak népszerű, keresett formációvá vált.