A HÓNAP UTOLSÓ ELŐTTI SZERDÁJA HELYETT JÖVŐ HÉTEN LESZ AZ ÉVNYITÓ KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS

A szokásos időpont, a hónap utolsó előtti szerdája helyett Matkovich Ilona polgármester a jövő héten, január utolsó napjára végre össze méltóztatik majd hívni az idei első képviselő-testületi ülést, már ha szeszélyes kegyúrnői kedve tényleg úgy tartja.

Szégyen ez a javából, mármint az, hogy a minden egyéb mellett a képviseleti demokráciát is leépítő balliberális többség mindössze hat úgymond rendes, munkaterv szerinti képviselő-testületi üléssel akarja letudni az idei döntéshozó munkát. Nyilván azért, hogy kevesebbet kelljen velük ellenkező hangokat hallaniuk az ülésteremben. Illetve hogy több idejük, energiájuk maradjon a kampányolásra, csaknem öt évnyi lehangoló széltolásuk magyarázására.

Mindenesetre az biztosnak ígérkezik, hogy a január 31-ei ülés egyik fő napirendje az önkormányzat 2024-es költségvetésének tárgyalása lesz, legalábbis erre enged következtetni az a városházi honlapi beszámoló, miszerint mindhárom szakbizottság megtárgyalta és elfogadásra ajánlotta a testületnek a büdzsé tervezetét.

Fontos hangsúlyozni: a képviselő-testületi ülés nem zárt része ezzel szemben értelemszerűen és kötelezően nyilvános, tehát szem- és fültanúként bárki a helyszínen is nyomon követheti a júniusban leköszönő grémium munkáját.