TÖMEG A FIDESZ-KDNP VÁLASZTÁSI GYŰLÉSÉN – KIVETÍTŐ IS KELLETT, MERT NEM FÉRTEK EL AZ ÉPÜLETBEN

Több mint háromszázan érkeztek pénteken a Fidesz-KDNP választási gyűlésére Vácon, amin Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

Az eseménynek a Piarista Kilátó Központ adott otthont, ám a tömeg nem fért el az épületben, ezért a szervezők a szabadban, kivetítőn közvetítették Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Imre Zsolt polgármesterjelölt pódiumbeszélgetését, valamint Rétvári Bence országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felszólalását.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy ha a háborúpárti erők megtarthatják pozícióikat, akkor azzal kell számolni, hogy a háborús helyzet hosszú évekig fennmarad.

Június 9-én az európai választópolgárok döntést hozhatnak: háborút akarnak-e, vagy békét. Egy felelősségteljes döntéssel elejét vehetik a világháborús és atomháborús fenyegetéseknek – tette hozzá. Rámutatott arra is, hogy Magyarország áll ki egyedül egyértelműen a béke mellett, és a magyar emberek békepárti döntése hatalmas támogatást adhat a háborús nyomásgyakorlással szemben.

Mint mondta, Magyarországon a béke ügyét egyedül a Fidesz képviseli, a háborúpárti szavazatokat pedig a baloldal várja.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője felidézte: Vácon a baloldali képviselők nevetgélve szavazták le a békepárti határozatot, a baloldali polgármester arról beszélt, hogy „multikulti kisvárost” akar létrehozni, de a legnagyobb léptékű beruházás ebben a ciklusban a polgármester családilakópark-építése volt, első polgármesteri utasítása pedig a „szájzárrendelet”, amelynek értelmében a városházát csak az ő előzetes írásbeli engedélyével lehet bírálni.

A választási gyűlés résztvevőit Rétvári Rétessel is megkínálták a szervezők.