POLGÁRI LENCSEPARTI A KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS, A VÁLASZTÁSI KAMPÁNY IDŐSZAKÁRA KÉSZÜLÉS JEGYÉBEN

Az új esztendő első jelentősebb helyi társasági, közéleti eseményének, az egyre népesebb polgári politikai közösség már hagyományos lencsepartijának adott helyet január 6-án a Váci Reménység Egyesület Vanyek Béla Sportcentruma.

Az eseményt megnyitó köszöntőjében Rétvári Bence, a választókerület országgyűlési képviselője többek között kiemelte: ez az esztendő nagy esélyt kínál arra, hogy jelentős fordulat történjen a város vezetése és az EU irányítása tekintetében egyaránt.

Díszvendég volt az alkalmon Meláth Attila baptista lelkész, aki ezúttal is nyíltan hitet tett amellett, hogy itt otthonosan érzi magát, míg magyarságára büszke, heteroszexuális férfi
emberként, családapaként, keresztény lelkészként az ezen értékeket elvető politikai oldallal nyilván nem tud közösséget vállalni.

Meláth Attila köszöntőjében reflektorfénybe állította Martin Luther Kinget, akinek színes bőrű baptista lelkészként volt egy álma az Amerikai Egyesült Államokról. A nagy előd mai váci követőjeként a díszvendég lelkész helyi érdekű álomnak nevezte többek között azt, hogy megújuljanak a város borzalmas állapotú, kátyúkkal teleaknázott útjai, terei, hogy közmegegyezés híján ne lehessen üvegkalitkákat építeni kiemelt építészeti örökségnek számító utcákban politikai-családi összefonódások révén, hogy – homályosabb célú szervezetek helyett – újra méltányos önkormányzati támogatást kapjanak a kiemelkedő jelentőségű közösségi feladatot vállaló egyesületek.

Kétszáznál is jóval többen vettek részt a lencsepartin, jól példázva, hogy újra kezd magára találni, erősödni a váci polgári közösség, így a legaktívabb támogatók révén reménykedni lehet a városvezetésig ható politikai fordulatban.

Az a bejelentés sem zavarta meg különösebben a résztvevőket, miszerint Matkovich Ilona balliberális-szivárványos csapata küldött leskelődni egy – az előzetes regisztrációt természetesen kikerülő – kamerás embert, aki végül nem tudta teljesíteni az aljas politikai megbízatást.