VÁCLIGETI CSŐTÖRÉS – VÁCI FIDESZ: MATKOVICHÉK FEJEZZÉK BE A HISZTÉRIAKELTÉST!

A Fidesz Váci Szervezete közleményben felszólította Matkovich Ilona polgármestert és a város vezetőit, hogy fejezzék be a hisztériakeltést a szerda esti václigeti csőtörés kapcsán. 

„Tegnap este egy sajnálatos csőtörés történt Václigeten és a polgármester a helyi képviselővel, Kiss Zsolttal azonnal ott termettek és élő adásban számoltak be arról, amiről fogalmuk sincs. Nem várták meg a DMRV véleményét, a vízminták eredményét, azonnal »samsungozni« kezdtek – áll a váci Fidesz közleményében.

Matkovich Ilonáék ugyanis rögtön előhúzták a baloldal Samsung-kártyáját és a gödi akkumulátor gyárra hárították a felelősséget. Emellett azzal riogatták az embereket, hogy a szivárgó víz vizsgálati eredményéig ne fogyasszanak, ne használjanak a kutakból vizet. Holott a katasztrófavédelem helyszínre érkező mobil laborja tegnap este nem mutatott ki veszélyes anyagot.

A Fidesz megemlíti, hogy a václigeti esettől függetlenül is történt egy csőtörés a város másik részén, ahol „sok ezer ember és üzlet maradt víz nélkül, azonban valamilyen csoda folytán elmaradt az élő adás. Néhány, csak néhány sor jelent meg erről a város honlapján. Elég volt a hisztériakeltésből, elég a zaklató telefonokból! Csak szólunk, még nincs kampány!” – írja a Fidesz.

„Ez nem felelős városvezetői hozzáállás, bár szeretnék annak bemutatni. Kicsit visszás volt a nyakkendős Kiss Zsolt és a tökéletes frizurával, kirúzsozott polgármester a sárban dolgozó munkások mellett, mintha csak egy fellépésen lettek volna. Telekürtölték a teljes baloldali médiát ezzel a hírrel, amiről kiderült, hogy vihar egy pohár vízben!” – zárul a váci Fidesz közleménye.