KISS STEFÁN MÓNIKA PRODUCER-RENDEZŐ DOKUMENTUMFILMMEL IS NÉPSZERŰSÍTENÉ A VÁCI MÚMIÁK EGYEDÜLÁLLÓ LELETEGYÜTTESÉT

Két rangos fesztiváldíj, illetve a Memento mori – A váci legenda nagy sikerű közmédiás vetítéssorozata után Kiss Stefán Mónika már újabb, a váci múmiákkal foglalkozó film előkészítésén dolgozik, ez dokumentum alkotás lesz.

A producer-rendező elhatározta, hogy elkészíti azt a dokumentumfilmet, amiben a váci domonkos kripta eredeti feltárói és a múmiák kutatói szerepelnének és szólalnának meg.

Kiss Stefán Mónika érdeklődésünkre elmondta, hogy a film tervét a Tragor Ignác Múzeum igazgatója, Fehérváriné Tóth Helga örömmel üdvözölte, hiszen ennek az alkotásnak is célja Vác és a múzeum népszerűsítése, sőt az igazgatónő annyira látja a potenciát az újabb filmes projektben, hogy felkérte a producer-rendezőt egy rendkívüli tárlatvezetésre.

A producer-rendező már megkereste, felkérte nyilatkozatra a dokumentumfilm elkészítéséhez a helyi, önkormányzati intézményekhez akár jelenleg is aktív munkavállalóként kötődő szakembereket, elmondása szerint elsőre mindannyian lelkesedtek az ötletért.

A dokumentumfilm (akár a váci önkormányzat hathatós segítségével, akár annak híján) mindenképp elkészül majd az elképzelés szerint, mások mellett dr. Varga Lajos segédpüspök, Matskási István, az MTM egykori igazgatója, dr. Pap Ildikó antropológus közreműködésével.