MÁR LEHET JELENTKEZNI A FEBRUÁRBAN INDULÓ FELSŐOKTATÁSI KÉPZÉSEKRE

A 2024 februárjában induló felsőoktatási képzésekre november 15-ig lehet jelentkezni – közölte az Oktatási Hivatal.

A közlemény szerint a keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények elsősorban mesterképzési szakokat hirdetnek meg, amelyekre – állami ösztöndíjas és önköltséges formára is – azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2024 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést az egyetemek, főiskolák kisebb számban és csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, amelyek esetében a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány.

A ponthatárokat várhatóan 2024. január 23-án hirdetik ki.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a keresztféléves képzésekre kizárólag a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet jelentkezni. Az E-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én 24 óráig rögzíteni és hitelesíteni is kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni. A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információk, a meghirdetett képzések, a határidők, az eljárási díj, illetve a pontszámítás részletes szabályai és módszerei a felvi.hu-n olvashatók.