JÓ JÁTÉK A GOMB- VAGY MÁSKÉPP ASZTALI FOCI, DE EGY POLGÁRMESTERNEK NEM EZZEL KELLENE FOGLALKOZNI ELSŐSORBAN

Közéleti Margó néven rendszeresen publikáló olvasónk így kezdi újabb véleménycikkét: „Ha már Matkovich Ilona polgármester asszony úgy rácuppant a gombfocis új tévéfilmsorozat váci forgatására, hogy újra odaugrott egy potya »sztárfotóra«, hát én is folytatom az ezzel kapcsolatos mondandómat”.

„A nagysasszony a Patrik Duffyval közös felvételekhez azt tudta írni, hogy szinte nem lehetett ellenállnia a fotózkodásnak, miután azt a Dallas-sorozat Bobby Ewing-ja leszervezte, de ez valahogy nem tűnik életszerűnek. Ezzel szemben élhetünk a gyanúperrel, hogy a rögvalóságban a lezsírozás inkább Matkovich Ilonától és piár csapatától indult, miután a jelek szerint az amúgy, városvezetőként erősen alulteljesítő madámnak nagyon hiányzott valami filmes domborítás. Persze rögtön tegyük hozzá, hogy ezekkel a legújabb bájolgásaival sem tudja elhomályosítani a Memento mori – A váci legenda című film sikerét és jelentőségét, ezt ő nagyon benézte azzal, hogy nem állt oda támogatóként, s ezt a bakit, súlyos mulasztást még Bobby tehetősebb bátyja, Jockey Ewing sem tudná kiküszöbölni helyette.

És ha már Ewingok meg Dallas, firtassuk már kicsit, hogy Matkovich amúgy sem szerény egójának remélt növelésén túlmenően van-e, lehet-e valami egyéb, hosszabb távon kamatozó eredménye Vác szempontjából ennek a szerepléscunaminak, vagy a polgármester csak úgy elviselte az állítólagos élénk érdeklődést anélkül, hogy visszakérdezett volna? Mert ha igen, az bizony nem városmarketing. Erre adott gyémánt-díj ide vagy oda.

Aztán az utóbbi napok, hetek tapasztalata alapján azt a kérdést is feltehetjük, hogy egy felelős városvezetőnek kell-e, illik-e ennyi időt és energiát fordítania a piár szereplésekre ahelyett, hogy igazán lényeges hétköznapi munkát végezne, mert annak bezzeg nincs túl sok látszata, eredménye.

Ne feledjük: Matkovich Ilona a borzalmasan kártékony főpolgármester, Karácsony Gergely város(félre)vezetői oskolájába jár(t). Tehát nem csodálkozhatnánk, ha a kampányban bedobná, hogy köztéri zongorák kellenek Vácra is.

Ebben az ügyben már előre javasoljuk, hogy minden városrészben egy-egy tankcsapda méretű kátyú lefedését is oldják meg ily módon, így legalább művészi értékű lenne a kerülgetés.