EGY VISSZHANGTALANUL MARADT SZIVÁRVÁNYOS KÖNYVBEMUTATÓ HÍRESZTELÉSÉNEK MARGÓJÁRA

A most Politikai Margó néven bejelentkező rendszeres levelező olvasónk legújabb bejegyzéséhez egy, a művelődési központba meghirdetett könyvbemutató kapcsán mártotta vitriolba * a tollát.

Az alábbiakban következzen hát publicistánk véleménycikke:

Mint a mesében: egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy forradalmi tüzet szítani igyekvő könyvbemutatós felhívás a Momentum részéről, ráadásul Vác legfontosabb közművelődési intézményébe hirdetve az eseményt, a világ lustája Karácsony Gergely főpolgármester egyik alpolgármesterének a moderálásával.

Aztán sehol semmi beszámoló: utólag nem visszhangoznak nagy sikert sem a helyi DK-s és (volt) Momentumos potentátok, sem a pártösszerogyás választókerületi vezérének bejelentkező sződligeti polgármester, a vadakat beszélő Juhász Béla Róbert, sem a szélsőbaltól a szélsőjobbig minden „erőt” begyúró balliberális szövetség más pártjainak helyi csatolmányai a rafinált Matkovichtól kezdve az ék egyszerű Tótváradi-Nagy Bencéig.
Ebből pedig az egyszeri halandó akár arra is következtethet, hogy ez a kormányellenes acsarkodó őrsi gyűlés egész egyszerűen a hamvába holt. Ugyanúgy, mint a DK Vácra tervezett kormányváltó majálisa, amely rendezvény alig egy-két tucat fanatikust vonzott a főtérre. Ahova végül mégsem merészkedett oda a vörösiszapos vállalkozóból szemkilövető kormányfővé avanzsált kígyózó őszödi böszme, helyette a fentebb néven említett politikusutánzat próbálkozott valamiféle szónoklattal.

Magyarán a könyvbemutató kapcsán akár lazán lapozhatnánk is. Ámde ne tegyük, mert a helyi áldemokrácia, anyacsászárnői kiskirályság, szivárványos önkényuralom riasztó megnyilvánulása, hogy erre a vaskosan pártpolitikai eseményre nem volt városvezetői ellenvetés. Miközben a választókerület országgyűlési képviselőjéhez köthető Váci Polgári Est-sorozat sehol sem igazán kívánatos a helyi hatalmasságoknak, ahogy az Elk*rtuk című film Váci Dunakanyar Színházban való vetítésére sem adatott engedély, mondván, hogy ilyen intézményben nincs helye politikai eseményeknek…
Ez bizony erősen kettős mérce, a jelek szerint puszipajtás politikus haverok korlátlanul haknizhatnak a város kulturális intézményeiben, másoknak viszont tyiha, shut up, halgass a neve…

* Vitriol (főnév)
Kémia, vegyipar: erősen maró kénsav, amely a kénnek oxigénnel és hidrogénnel való egyesüléséből származik. Színtelen, sűrű, olajszerű, vizet magába szívó vegyület, a vegyipar fontos nyersanyaga.
Átvitt értelemben: maró gúny publicisztikai írásokban.

ÚTFELÚJÍTÁS HELYETT ERRE MEGY A KÖZPÉNZ: FIZETETT HIRDETÉSBEN MAGYARÁZKODIK A SZÍNHÁZ AZ ELK*RTUK KITILTÁSA MIATT