VÁCI EGYHÁZMEGYE: MIÉRT ÉLEK? – TAVASZI NAGYMAROSI IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ MÁJUS 25-ÉN

Nagy hagyománya van a Váci Egyházmegye égisze alatt tartott nagymarosi ifjúsági találkozóknak, melyek sorában május 25-én esedékes a következő alkalom.

A találkozó programjainak a nagymarosi templom kertje (Szent Imre tér 2.) ad helyet.

A nap folyamán az előadók és műhelyvezetők segítségével a résztvevők együtt kereshetik a választ a „Miért élek?” kérdésre. A főelőadó Simon Dávid atya, egyetemi lelkész, aki a Győri Egyházmegyéből érkezik a találkozóra.

Program

9.00 – napindító, 10.00 – főelőadás: Simon Dávid atya; majd szentségimádás, 12.00 – fakultációk, 13.30 – ebédszünet, idő a személyes találkozásokra, 14.45 – tanúságtétel és zenés felkészülés a szentmisére, 16.00 – szentmise – főcelebráns: Székely János szombathelyi megyéspüspök.
A szentmise után: tánc, örömteli és kötetlen együttlét.

Tanúságot tesz: Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó. Zenei szolgálat: Weiner Leó Katolikus Zeneiskola.

A találkozón a főelőadás végétől a szentmise kezdetéig folyamatosan lehetőség lesz gyónásra, lelki beszélgetésre a templomkertben.

A nap részletes programja és a találkozó énekei megtalálhatóak a találkozó infófüzetében, a honlapon: http://nagymaros.katolikus.hu. Idén is lesz Gyerekmaros a kisebbek számára: https://gyerekmaros.hu/