ÚJ VILÁGÍTÁSI RENDSZER DEBÜTÁLT A VÁROSVEZETŐI INGATLANÜGYNÖKSÉGTŐL MEGMENTETT K16 GALÉRIÁBAN A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN

Immár hagyomány, hogy a „Múzeumok éjszakája” elnevezésű országos programhoz a Káptalan u. 16. alatti épületben található Modern Művészeti Gyűjtemény is csatlakozik. Az idén is korlátlan nyitva tartással várta az érdeklődőket a galéria, érkeztek is nagyon sokan, Papp László műgyűjtő, galériavezető és segítői még bőven éjfél után is köszönthettek új vendégeket. Ráadásul egy fontos fejlesztést is bemutatva, hiszen az utóbbi hetekben új, korszerűbb világítási rendszerrel sikerült modernizálni a kiállítóhelyet.

 

Papp László a különleges napról és éjszakáról kiemelte még, mennyire örvendetes, hogy feltűnően sok fiatal látogatót is fogadhattak, illetve hogy örmény vendégek ugyancsak felkeresték a galériát.

Tehát érdemes még egyszer hangsúlyozni, hogy a galéria immár megújult világítási rendszerrel tudja bemutatni rendkívül szerteágazó, több jelentős életmű-összeállítást is magába foglaló műtárgy kollekcióját.

Feltehetjük a kérdést: vajon megvalósult volna-e bármilyen fejlesztés a kiállítóhelyen, ha a Matkovich Ilona polgármester irányította, sokak véleménye szerint leginkább ingatlanügynökségre emlékeztető városvezetésnek sikerül megkaparintania ezt az értékes ingatlant. De a felvetés inkább költői, merthogy továbbra is homály fedi, milyen konkrét célra kívánták volna hasznosítani a K16-ot. Ám más gyűjtemények (szoborpark, MADI Múzeum) hányatott sorsa, elüldözése, kitúrása, no meg a város(félre)vezetők vagyonkiárusító tékozló hevülete alapján inkább kótyavetye lett volna a dolog vége.
Még jó, hogy ez a jelek szerint semmiképp nem következhet be, sőt remélhetőleg további fejlesztések is következnek a jövőben a kiállítóhelyen.