SZÁDOCZKI IMRE: HA AZ ESEMÉNYEK NEGATÍV FORDULATOT VESZNEK, MINDEN ERŐNKKEL A PADUC UTCA LAKÓI MELLÉ FOGUNK ÁLLNI

Tüntetés a Paduc utcában, a baloldal fantáziálása a lehetséges Fidesz-KDNP-s polgármester-jelöltekről, Duna-híd fórum – Szádoczki Imre, a Fidesz váci elnöke összegzi a város legfrissebb közéleti eseményeit.

Két héttel ezelőtt tüntetés volt a Paduc utcában. Kik és miért vonultak az utcára?

Sz.I.: A hírek szerint a polgármester családjának tulajdonában lévő cég ott tervezi a legújabb lakóparkjának felépítését. A Kőhíd utcai áldozatok és a helyben lakók szervezték a megmozdulást, és tiltakoztak az építkezés ellen. Az eseményen természetesen nem vett részt a körzet képviselője Kiss Zsolt, így nem tudhatjuk neki mi a véleménye erről.

Mi sem vettünk részt a rendezvényen, szeretnénk meghagyni civil megmozdulásnak ezt a projektet, de ha az események negatív fordulatot vesznek, minden erőnkkel az ott lakók mellé fogunk állni. Nem fogjuk hagyni, hogy a „városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség” tönkretegye a váci emberek mindennapjait!

Egy internetes portál arról írt a napokban, hogy kik Vácon a Fidesz-KDNP lehetséges polgármester-jelöltjei a jövő évi választásokon. Ön hogyan értékeli a leírtakat?

Sz.I.: Az egyik fantasztikus, így nyilvánvalóan „függetlenobjektív” internetes oldal fantáziált a lehetséges Fidesz-KDNP polgármester-jelöltekről. Próbáltak mindannyiunkat számba venni és kielemezni. Megkaptuk a jellemzésünket és kiértékelték eddigi teljesítményünket is. Én a magam nevében mindent el tudok fogadni, de azért annyit elmondanék ezzel kapcsolatban, hogy a mi, választásokon induló csapatunkban egészen biztosan nem lesznek olyan jelöltek, akik veszteséges cégeket tüntetnek el, akik sikkasztottak a saját pártjuk kasszájából, akik kb. tízszer fordították át a köpönyegüket attól függően, hogy honnan eshet le néhány forint. Egyikünk sem írt perverz újságokat és nem terjesztettünk náci eszméket sem. Nem fogunk felvenni külsős bizottsági tagnak tolvaj mentőst, az egészen biztos! Szóval, mi megfogadjuk a javaslatokat és képezzük magunkat.

Június 24-én lakossági fórumot szerveztek az új váci híddal kapcsolatban, mivel Matkovich Ilonáék nem adnak hiteles tájékoztatást a beruházásról a városlakóknak. Hol tart most a projekt?

Sz.I.: A minisztérium szakemberei és a tervező konzorcium képviselője voltak a meghívott vendégek. Elmondták a projekt előzményeit, az eddig történteket és a jelenlegi helyzetet. Itt most szakmai dolgokba nem mennék bele. A lényeg az, hogy három nyomvonalterv maradt, mindegyiket kimunkálják és mindháromra megkérik a környezetvédelmi engedélyt. Tehát halad a dolog és az év második felére tudnak a szakemberek újabb hírekkel szolgálni. A kormány elkötelezett a híd építésével kapcsolatban, hiszen megrendelte a tervezést és továbbra is benne van a megvalósítandó fejlesztések listájában. Azt azért tudni kell, hogy a váci híd csak 2021-ben vetődött fel úgy, hogy valami történt is az ügy érdekében. Mindaddig csak ötletek voltak, amire senki sem költött egy forintot sem.

Az azért érdekes, hogy a város vezetését senki nem képviselte. Se a polgármester, se valamelyik alpolgármester, de még egy képviselő sem tette tiszteletét a fórumom. Hát ennyire érdekli őket a váci híd!