MOKÁNSZKY ZOLTÁN ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ: NEGYEDIK ÉVE KIZÁRJA A BALOLDALI VÁROSVEZETÉS A KÖLTSÉGVETÉS TERVEZÉSÉBŐL A JOBBOLDALI KÉPVISELŐKET

Noha maga Matkovich Ilona kérte, hogy a kormánypárti képviselők is tegyék meg a városra és a körzetükre vonatkozóan is a fejlesztési javaslataikat, ám ezek közül egyetlen egyet sem fogadtak be, de még csak a költségvetés tárgyalására sem hívták meg a kormánypárti képviselőket – írta meg a 0627.hu a közösségi oldalán.

Vác idei évi költségvetését az Összefogás frakció tíz igen szavazata és négy tartózkodás mellett fogadták el.

A 2023-as büdzséterv

  • főösszege több mint 11 milliárd,
  • ebből a működési bevétel több mint 8 milliárd forint.
  • A város az idei évi felújítási kiadásai a tervek szerint meghaladják az egymilliárd,
  • míg a beruházási kiadásai pedig a 970 millió forintot.

Mokánszky Zoltán (Fidesz- KDNP) önkormányzati képviselő arra is rámutatott, hogy negyedik éve zárja ki Vác baloldali vezetése a költségvetés tervezéséből a jobboldali képviselőket:

„Negyedik éve nem hívnak meg minket a költségvetés tervezésére. Egy levélben kiküldték, hogy tegyük meg a javaslatainkat, a költségvetés tervezéséhez. Én is megtettem.

Választókörzetemben tíz fejlesztésre adtam be javaslatot, de húszra, vagy harmincra is be tudtam volna adni. Ezek voltak a legfontosabbak, amiket kértek a körzetemben, ezekből a javaslatokból egyetlen egyet nem vettek be a költségvetésbe. Mi is Vác város lakosságát képviseljük, a választók megkértek minket, hogy közöljük a testületi ülésen azokat a kéréseket, melyeket ők is megfogalmaznak felénk, csak így borzasztó nehéz hogy a mi javaslatainkat be sem fogadják.”

A képviselő-testületi ülés keretében Pető Csilla is hozzátette, ő is hiába dolgozott, az általa elkészített javaslatok – mint azt korábban a VácOnline ismertette – közül sem került be semmi az idei évi költségvetésbe.