VIRTUÁLIS MÚZEUM NYÍLT A CÍMERES MEZT ÖLTÖTT VÁLOGATOTT SPORTOLÓK TISZTELETÉRE

Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök kezdeményezésére elkészült a Hajrá Magyarok, avagy a Magyar Virtuális Sportmúzeum, de ez természetesen nem befejezett múlt idő, hiszen a szerkesztők folyamatosan bővítik a sportágak körét, illetve feldolgozzák újdonságként mindazt, amit a sportélet folyamatosan diktál.

Schmitt Pál így fogalmaz köszöntőjében:

„Tisztelettel köszöntöm Önöket a Hajrá Magyarok, avagy a Magyar Virtuális Sportmúzeum honlapján!

Azokról szól ez a weboldal, akikre büszkék vagyunk a magyar olimpiai mozgalom 127 éves története alatt elért sikereik miatt. Küldetésünk ezeknek a sportolóknak a bemutatása és az eredményeik hiánytalan feldolgozása, téli és nyári olimpiai, valamint paralimpiai sportok vonatkozásában.

A sikert természetesen nem csak helyezésben, de részvételben is mérjük, így minden olyan sportolót megtalálnak az oldalon, akik nem fényes éremmel a nyakukban tértek haza, de becsülettel képviselték Magyarországot a nemzetközi versenyeken…

4500 sportoló szerepel itt, olyanok, akikkel most is kezet foghatunk bármikor, és olyanok is, akik már nem lehetnek közöttünk. Fontos mérföldkő, hogy ez a virtuális múzeum elindult, de itt nem fejezzük be a munkát, jönnek még majd a nem olimpiai sportok is. Nagyszerű sportembereket találunk ott is, de egyelőre fontos, hogy az olimpiai sportágak teljességében köszöntik Önöket.

Kívánom Önöknek, hogy élvezzék, keressék meg kedvenceiket, látogassák azt a sportot, amelyet szeretnek. Mindent meg fognak tudni nagyszerű bajnokainkról, helyezettjeinkről a magyar válogatottakról…”

A honlap nagyon fontos szolgáltatása, hogy minden nap kiemeli az adott dátumra eső különböző jeles évfordulókat (születésnapoktól kezdve a pályafutások fontosabb fordulatain át a különböző sikerekig), a sportolókat pedig természetesen sportáganként, betűrendben lehet megtalálni.

Értelemszerű, hogy a leginkább az élsportolóinak az eredményei okán a Nemzet Sportvárosa címmel is büszkélkedő Vác ugyancsak erősen reprezentáltatik a virtuális múzeumban, s nagyszerű lehetőség így összegyűjtve együtt látni ezeket a kiváló sportembereket.