MÉG MUNKAGÖDÖR A TERÜLET, DE ÁTVITT ÉRTELEMBEN ELKEZDŐDÖTT A GYEREKMEDENCE SZÁJJAL FELFÚJÁSA

Tegyük fel a költői kérdést, hogy vajon az idei szezonra végre elkészül a strand szétvert gyerekmedencéjének utóda, vagy ezúttal is építési terület lesz még a pancsoló és közvetlen környéke a legmelegebb hónapokban!?

Nem indokolatlan a cinizmus, hiszen ez a nagyon lassan és kevéssé hatékonyan munkálkodó városvezetés ezen beruházás kapcsán (is) jóformán az egész ciklust elfecsérelte. Gondoljunk csak arra, hogy a covid-zárlatos időben is történhetett volna már valami előrelépés, aztán tavaly pláne. Ám látszólag csak odáig jutott a folyamat, hogy szétbontották a medencét, aztán a helyét meghagyták munkagödörnek, jelenleg annyival tart beljebb az ügy, hogy kiírtak egy feltételes közbeszerzési eljárást.

Állítólag sokkal nagyobb a feladat, mint azt eredetileg gondolták, de ez elég szánalmas magyarázkodás – mert hát az lehetne gondolni, hogy egy helyhatóság kellő helyzetelemzés és ezen alapuló kellően megalapozott tervezés nyomán ugraszt kivitelezőket egy-egy beruházás megvalósítására.

Ez esetben mintha nem így történt volna eddig, s ezt már többen számon is kérték az illetékeseken, köztük Csereklye Károly képviselő is, aki a január végi testületi ülésen úgy fogalmazott: csak remélni tudja, hogy ez esetben nem egérszülés lesz a hegyek vajúdásának vége, mint – szavai szerint – történt az például a Márvány tér esetében, amelynek felújítása jóval lebutítottabbra sikeredett a beharangozotthoz képest.

Visszatérve a strand gyerekmedencéjéhez: a testületi ülésen született döntés értelmében ott kell majd szerepelnie erre a célra a 2023-as költségvetésben mintegy 130 millió forintnak. Csereklye Károly ezzel kapcsolatban felszólította a városvezetést, a hivatal illetékeseit, hogy tegyék nyilvánossá a tervezett felújítás műszaki tartalmát, azt, hogy mire mennyit szánnak a megpántlikázott összegből, ezen túlmenően a közbeszerzési kiírás publikussá tételét is kérte, hogy a lakosság részéről is számonkérhető legyen az elvégzendő munka.

Tényleg nagy érdeklődés övezheti a strandos beruházást, annál is inkább, mert amúgy olybá tűnik, hogy ez a városvezetés arra játszik, hogy minél kevesebb számottevő fejlesztés történjen (vajon mire fogják a pénzt?), az a kevés viszont, ami – tegyük hozzá: így-úgy, sok hiányossággal és hibával – megvalósul, jó nagy csinnadrattát kapjon a lakájmédiától, fényezve a városháza hatalmasságait, egészen a talpuktól kezdve.