KOTTA – GYURCSÁNY FERENC KIADTA AZ UKÁZT, MATKOVICH ILONA PEDIG MÁR RÉG ABBÓL MUZSIKÁL

Ma lehullt minden álarc, nyilvánvaló lett, hova fut ki a játék, és az is, hogy Matkovich Ilona miért utasít el minden együttműködést a kormánypártokkal Vác érdeke ide, vagy oda. Kapaszkodjunk meg: nem számít se Vác, se a Váciak, egyes egyedül a hatalom, amelyet görcsös akarnoksággal vennének vissza minden áron.

Erős poszttal indította a hetet, és gyakorlatilag az évet a baloldal magacsinálta megváltója, a sokszor bukott exminiszterelnök Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ellenzéki polgármesterek előtt 2023-ban két út áll: vagy politikai közösséget szerveznek, vagy „házmesterek” lesznek. De idézzük szó szerint:

„Ebben a helyzetben a megválasztott vezetők legsúlyosabb dilemmája, hogy ügyintézők, házmesterek lesznek, vagy politikai vezetők. Szerintem is öröm minden leaszfaltozott utca, egy felújított tér, egy új biciklisáv, ha éppen az kell. A kérdés, hogy ez elég-e?

A Haza szempontjából a polgármester ambíciója kevésbé fontos. Szerintünk valójában arra kell válaszolni, hogy mi szolgálja a Köztársaság helyreállításának érdekét. A Demokratikus Koalíció szerint az, ha a települések lakóit választott vezetőik Orbán rendszerével szemben politikai közösséggé szervezik és közösen küzdenek a szabad Magyarországért.”

Mondjuk ki tisztán és világosan: ez egy politikai programbeszéd, amely ha hazug is, de legalább egyenesen fogalmaz. A sorok között a nagyvezír azt üzeni: a DK, az ellenzék „legerősebb” formációja csak azt a polgármester jelöltet fogja támogatni jövőre, akit nem érdekel semmi más, csak a baloldal országos érdekei.

És, mivel Matkovich Ilona és csatolt részei mindenképp és bármi áron markolni akarják Vácot, mindenki gondolja végig ami eddig is nyilvánvaló volt: minden hazugság.

Az utolsó szóig. Ezért támadják átfogóan a jobboldali pártokat, ezért próbálnak mindent ráhúzni a kormányra, és ezért nem hajlandók elfogadni egyetlen, Vác érdekében felvetett kezdeményezést sem, amely jobbról érkezik. Vác és a váciak nem számítanak többé. Csakis Gyurcsány kottája. Azt pedig már mindenki tudja, hogy az a kakofónia hová vezet.

Jól gondolja meg hát, ki mint cselekszik!

MJP