KÖZÉLETI MARGÓ: VAN OLYAN VÁCI NAGY (MAGÁN)BERUHÁZÁS, AHOL BEZZEG NINCS CSÚSZÁS

Most Közéleti Margó néven bejelentkező olvasónk ezúttal azzal a hírrel hozakodott elő, hogy felfedezett a neten egy olyan ingatlanhirdetést, amely rávilágítása szerint nyilvánvalóan ahhoz a városvezetői főpotentáthoz köthető, akinek a nevét egyre többen szinte már kiejteni sem akarják, de mindenki jól tudhatja, kiről van szó.

„Mielőtt túlságosan belegabalyodnánk ebbe a maszatoló Harry Potter stílbe, lássuk tisztán a hivatkozott hirdetés alapján, hogy itt bizony egy bizonyos Pest (vár)megyei, azon belül váci, azon belül a Bukihoz, a Kőhíd utcához belőhető, új építésű ingatlan együttesről van szó.

Arról a beruházásról szól ez a kis harácsolássztori, amelyiknek a konkrét romboló-falazó története – a hazudozásokkal szemben szinte nulla társadalmasítással – alig több mint
háromnegyed évvel ezelőtt kezdődött a környék évtizedekkel korábban épült tömbházaiban élők körében nagyon népszerű kis parkos terület legyalulásával.

Igen, arról az építkezésről, amely során a beruházó végletesen megkeserítette-megkeseríti a közvetlen környék lakóinak életét.

Nos, anélkül, hogy segíteni akarnám az ingatlanértékesítést, az egyszerű (adott esetben, nem csókosként mondjuk szociális önkormányzati lakás kiutalására váró) váci honpolgárok
megnyugtatása végett jelzem: már potom 55 milláért is lehet itt lakást venni, igaz, van olyan pecó is, amelyiknek több mint 220 millió forint az ára.

De itt be is fejezem az ilyetén ismertetést. Azon sem csodálkoznék, ha a hivatalos városházi portálon is felbukkanna hájpoló bejegyzés.”