OLVASÓI LEVÉL: POKOLLÁ VÁLT A KŐHÍD PARKBAN AZ ÉLET MATKOVICH FIÁNAK AZ ÉPÍTKEZÉSE MIATT

Felháborodott olvasói levelet közlünk a Kőhíd utcában folyó Pajor-féle építkezés okozta viszontagságos állapotokról, pokollá vált az itt lakók élete.

Lehet, hogy már lerágott csont, de azért szeretnék beszélni ezúton a Kőhíd utcában folyó agyrémről, azaz az építkezésről.

Ez tönkretette az itt lakók nyugalmát, megkeseríti az életünket. Kora reggel elindul a zörgés, kalapálás, gépek, teherautók berregése.

Volt, hogy annyira poroltak, hogy a szemközti kisgyerekek számára készített játszóteret teljesen belepte a por, használhatatlanná vált hosszú időre. De ki viszi oda a gyerekét ebben az áldatlan helyzetben?

A Kőhíd lakóparki játszótér, amely gyakorlatilag funkcióját vesztette az utóbbi időben, hiszen tiszta por, zajos a mögötte lévő építkezés miatt és a bejárás a kapuján ellehetetlenült a teherautó forgalom miatt. – Fotó: VácOnline

Azzal védekeznek, hogy csak a zöld terület egy részét építik be. Igen ám, de a megmaradt zöld részt is használják a nehézgépek, a teherautók, a múltkori esős időben teljesen feltúrták, egy felszántott sártenger lett az egész. A madárfészkekkel teli fák után a még megmaradtakat is folyamatosan csonkolgatják, ahogy a hely kell nekik. Egész nap „élvezhetjük” a hatalmas zajt, az ordítozást, még hétvégén is. Pihenésre sem időseknek, sem gyerekeknek esélye sincs. 

Még egy dologra szeretnék emlékeztetni mindenkit a nagyon zöld önkormányzati működéssel kapcsolatban. Eltávolították a szelektív hulladékgyűjtő konténereket, egyedül az üveges maradt meg. Erre kiírtak egy szöveget, hogy a szelektív hulladékot, a műanyagot, papírt vigye mindenki a hulladékátvevő telepre. Nagyon sok idős, beteg lakó van a környéken.

Hogy képzelték, hogy a nehezen mozgó idősek, ha egyáltalán még buszra tudnak szállni, elcipelik a szelektív hulladékot Deákvárra, ahová egy átszállással lehet csak eljutni az adott helyre?

Azóta a hulladékgyűjtő, szemetes konténerek tele vannak műanyag flakonokkal, papírral, joghurtos poharakkal. A városban máshol külön zsákban elszállítják az ilyen hulladékot. Vidéken is így van. Sok helyen látni, hogy bizonyos időben kirakják a szemetes mellé a szelektíven gyűjtött hulladékot. Itt annyi fáradságot sem vett például a kedves képviselő úr, akit soha nem látni erre (Kászonyi Károly – a szerk.), hogy felhívja a figyelmet, hol lehet szelektív hulladékot gyűjtő zsákhoz jutni. Így marad a szemetes konténer. Ennyi. 

A Jess Kinga által telepített néhány komposztáló egyikének jelenlegi állapota a Kőhíd lakóparknál. – Fotó: VácOnline

Egyébként Jess képviselő hölgy múltkoriban tüntetést szervezett a fakivágások ellen, rémhírekkel telekürtölték a sajtót, erdőirtást vizionáltak. Vajon hol volt a kedves hölgy, amikor a madárfészkes fákat, a több évtizedes szép zöldeket irtották a Kőhíd utcában?

Nem láttuk, hogy odakötözte volna magát hasonszőrű kedveltjeivel a kivágásra ítélt fákhoz. Vajon miért nem látogat ki erre a területre a polgármester asszonnyal együtt gyönyörködni a művükben? Köszönöm, hogy leírhattam.

Jess Kinga a hazai fák védelmében tartott baloldali tüntetésről szóló posztja. Na, ilyet nem látni nála a Kőhíd lakóparki fák védelmében! – Fotó: Jess Kinga közösségi oldala

Ui. Amióta elvitték a szelektív konténereket, a hűlt helyükre hordják a szemetet. Mindenféle műanyagot és egyebeket, amit senki sem visz el. Most nagy szemétkupacok díszelegnek, szanaszét hordja a szél a zsákokat, éjjel az állatok kibontják és szétszórják. 

Levél a szerkesztőségben, fotók egy olvasótól