SZÁDOCZKI IMRE: „A LELKIISMERET NEM AZOKAT GYÖTRI, AKIKET KELLENE, HANEM AKIKNEK VAN.”

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Hogyan értékeli a városi megszorításokat annak fényében, hogy az önkormányzati vagyon kiárusításából milliárdokat kötöttek le?

A polgármester és alpolgármesterei büszkén hirdetik a közösségi médiában, hogy a város működni fog a jövőben is. Szuper. Azonkívül, hogy ez a természetes és ebben semmi rendkívüli nincs, azt elfelejtik híresztelni, hogy az összes váci utánpótlás csapattól elveszik a sportolás lehetőségét! Sok száz váci fiú és lány marad sötétben és hidegben, nem beszélve a Madách és a Bernáth testnevelés óráiról, amik szintén a hidegben lesznek megtartva! Itt gyerekekről van szó, de a szivárvány koalíció szívét ők sem hatják meg. A város a pénzügyi vezető beszámolója szerint 2,6 milliárd forint készpénzzel rendelkezik, ebből 2 milliárd le van kötve 9%-os kamatra. Nem hinném, hogy ebben a nehéz helyzetben befektetni kellene a város pénzeszközeit. Semmilyen egyeztetés, kompromisszum keresés nem történt a város részéről, erőből bezárnak mindent, pedig az anyagi forrás rendelkezésre áll a probléma megoldásához. A híres színész Keanu Reeves mondása illik ide: „A lelkiismeret nem azokat gyötri, akiket kellene, hanem akiknek van.”

VO: Mi a véleménye Jakab Péter váci villámlátogatásáról?

A hírek szerint a városban járt Jakab Péter, a jobbik volt elnöke, aki a hírek szerint nép pártján van. Óriási önbizalommal kibérelte a művelődési ház színháztermét, de annak a néhány embernek, aki kíváncsi volt rá, nem kellett volna. Érdekes módon nem vett részt az eseményen a három jobbikos képviselő sem, bár az ő esetükben ez nem meglepő, hiszen a pálfordulásaik már követhetetlenek. Nem vett részt a rendezvényen Inotay Gergely sem, pedig a barátját és mentorát igazán meglátogathatta volna, hisz együtt csinálták végig áprilisig a kampányt, mondjuk az is igaz, hogy mindketten vesztettek és azóta a bukott politikusok táborát erősítik!

VO: A Káptalan utca most már nemcsak a Modern Művészeti Gyűjtemény miatt van az érdeklődés központjában, hanem a hetek óta a piac bejáratánál lévő, életveszélyes gödör miatt is.

A Káptalan utcát hetek óta feltúrták, állítólagos közmű javítások miatt. Amellett, hogy a környéken nem lehet közlekedni és az utcában lévő vállalkozások életét is pokollá teszi a lezárás, itt is felbukkan a magát városvezetésnek álcázó ingatlanügynökség, hiszen a munkálatok valódi oka városi legenda szerint a polgármester fiának Piac Ház projekt néven elhíresült építkezése, hiszen a Káptalan utcából kell bevezetni a közműveket.

VO: Névtelenség mögé rejtőzködve elképesztő rágalom hadjáratot indítottak különféle, alig olvasott média felületeken.

Az utóbbi hetekben a pénzhiéna néven elhíresült alpolgármesterhez köthető közösségi médiumok minősíthetetlen rágalomhadjáratot folytatnak váci jobboldali szereplők ellen. Nemigazán foglalkozunk ezekkel, hiszen szánalmas figurák szánalmas vergődéséről van szó. A város vezetésének erkölcsi színvonalát egyébként sem lehet alulmúlni, hiszen egy veszteséges cégeket eltüntető polgármesterünk van! Pénzhiéna, sikkasztó, bukott képviselőjelölt alpolgármester-hármas, szerencse, hogy csak ennyien vannak… A testület szivárványos része is rejt még néhány erkölcsileg alulmúlhatatlan alakot, nevezetten egy perverz váci-nácit, aki ráadásul az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, egy másik váci-nácit, egy tolvaj mentős bizottsági tagot és fantasztikus társaikat.

Az idő azonban telik, már csak 712 nap és 13 óra van hátra a város lezüllesztéséből. A bennünket mocskolóknak a dakota mondást üzenném: „Szembe szélben ne köpködj!”