MOKÁNSZKY ZOLTÁN: A BALOLDALI VÁROSVEZETÉS MINDENT MEGTESZ, HOGY KISZORÍTSA AZ ELLENZÉKÉT A DÖNTÉSHOZATALBÓL

Nem igaz, hogy nem akartunk részt venni a rendkívüli ülésen, nem kaptuk meg időben a meghívót – nyilatkozta a 0627-nek Mokánszky Zoltán (FIDESZ–KDNP) képviselő.

Egy korábbi bejegyzésében Matkovich Ilona Vác polgármestere arról írt, hogy egyetlen Fidesz-KDNP képviselő sem jelent meg azon a rendkívüli ülésen, melyen a gázbeszerzésről volt szó. A szeptemberi képviselő-testületi ülésen többen is jelezték, hogy nem kapták meg időben a meghívót a múlt heti testületi ülésre, ami rendkívüli volt. Előző nap este kaptuk meg az anyagot, a polgármester asszony pedig valótlanságot állítva azt mondta, hogy 24 órával előtte megkaptuk,  pedig nem kaptuk meg, én csak este kaptam meg. Ráadásul másnap reggel fél nyolckor hívtak föl, hogy aznap délután öt órára tudok-e menni a rendkívüli testületi ülésre. Úgyhogy ez nem volt igaz, hogy mi nem akartunk részt venni – közölte a lappal Mokánszky Zoltán.

Az az igazság, hogy később kaptuk meg róla az anyagot.

Ráadásul a mi időnkben, az előző ciklusban az volt a szokás, hogy előtte 3–4 nappal felhívtuk a képviselőket, hogy jelen tudnak-e lenni azon a rendkívüli ülésen.

Ez, amit most művelnek velünk, kifejezetten azért van, hogy kiszorítsanak minket a döntésből,

de még ha jelen lettünk volna is, akkor se számított volna semmit, mert négyen vagyunk, és a mi négy szavazatunk a  tíz vagy tizenegy szavazatukkal szemben nem ér semmit.

Ráadásul, mint láthatták, nem is döntöttek semmiről, mert a mostani testületi ülésre hozták be ezt az anyagot is.

Az akkori, a múlt csütörtöki rendkívüli testületi ülésen a gázbeszerzésről összesen kettő oldal volt, ami semmiféle releváns információt nem tartalmazott, abból dönteni pedig nem lehetett volna – tette hozzá a jobboldali képviselő.