EVEZÉS: KÖVETKEZIK A HAGYOMÁNYOS SZEZONZÁRÓ HÁZIVERSENY A VÁCI EGYESÜLETNÉL

Az elmúlt két hétvégén – hazai vízen az ezúttal Győrött tartott Diákolimpiával, nemzetközileg pedig a csehországi Racicében rendezett világbajnoksággal – nagyjából lezárult az idei versenyszezon az evezősöknél, a váci klub a tervek szerint szombaton rendezi bográcsozással egybekötött hagyományos háziversenyét.

Szeptember utolsó előtti hétvégéjén rendezte a szövetség a múlt tanévhez kapcsolódó evezős diákolimpiát.

A VVEC színeiben (is) a váciak mellett Gödön tanuló diákok ugyancsak hajókba szálltak iskoláikat képviselve, s összesítésben öt első, négy második és három harmadik helyet szereztek.

A Váci SzC. Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma színeiben különböző hajóegységekben diákolimpiai érmesek lettek: Bajári András, Boros Ádám, Igar Ádám, Gyetván István, Nyikos Péter, Pető Benedek, Ujhelyi Mátyás, Varga Márton.

A fiú III. korcsoportú egypárevezős versenyszám diákolimpiai bajnoka Müller Kevin lett, aki a Cházár András Egymi. Simon Antal Tagintézmény tanulója.

Az Árpád Fejedelem Általános Iskola színeiben szintén diákolimpiai bajnok lett a IV. korcsoportú fiú négypárevezős: Boros Apor, Czulák Vince, Krusinszki Gergő, Lengyel Balázs.
A Gödi Német László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola tanulói közül érmesek lettek: Polónyi Ádám és Polónyi Máté.

A csehországi Racicében rendezett felnőtt világbajnokságon (szept. 19-25. ) a Vác Városi Evezős Club-ot ezúttal egy versenyző, Ács Kristóf képviselte úgymond közvetlenül, ugyanis a korábban szintén a helyi egyesületben sportoló Bácskai Mátéval együtt indult a férfi kétpárevezős versenyszámban.

Az utánpótláskorú versenyzőként világbajnoki dobogós és Európa-bajnok múltú dubló versenyszámában huszonöt induló volt, s Ács Kristófék az előfutamból továbbjutottak a negyeddöntőbe, onnan a C döntőbe kerültek, ahol pedig a 4. helyen értek célba, így összesítésben a 16. helyen végeztek.

A VVEC-nél hosszú évtizedek óta hagyomány a szezont záró háziverseny, amelynek megrendezését az idén október 1-jén szombatra tervezik.

Ugyanezen a napon megajándékozzák a szezon nemzetközi versenyein kimagaslóan szereplő- és az országos bajnokságon dobogós helyen végzett sportolóikat.