BOTRÁNYOS INGATLANBERUHÁZÁS A KŐHÍD PARKNÁL – A HÍRTV VIDEORIPORTJA

Újabb fordulatot vett a váci polgármester fiához köthető botrányos ingatlanberuházás. Egy ember könnyebben megsérült, amikor a vállalkozó gépei megközelítették a munkaterületet – ismertette a HírTv is az esetet.

Matkovich Ilona családja körüli szövevényes cégháló még 2019-ben az önkormányzati választások után juthatott hozzá egy korábban a város tulajdonában lévő zöldövezeti telekhez, ahol most a szomszédban lakók tiltakozása ellenére 39 lakásos társasházat kezdett építeni.

Ezeket a felvételeket egy szomszéd készítette, aki amellett a telek mellett lakik, ahol  a társasházat kezdett el építeni a váci polgármester fiához köthető cég. Az építési terület csupán szűk utcákon közelíthető meg, ahová a vállalkozó lánctalpas erőgépet küldött.

A környékbeliek tudni akarták, hogy van-e engedélye a nehézgépnek az aszfalton való áthaladásra, és megállították a markolót, ám azt a kiszálló sofőr helyett más kezdte el kezelni.

– Elkezdett kaszálni a kanalával, engem félrelökött, nekilökött a lánctalpnak, ami közben darált, ahogy jött előrefelé – nyilatkozta a riportban a balesetet szenvedett lakó. Tehát ez a jobb lábam teljesen megsérült. Szerencsére ügyesek voltunk, Attilát félrehúzta a felesége, őneki nem lett baja, én pedig horzsolásokkal megúsztam úgy, hogy félre tudtam ugrani.

A környékbeliek szerették volna hivatalos útra terelni az ügyet, így kihívták a hatóságokat.

– Úgy üvöltöttünk rá, hogy álljon meg, akkor megállt, erre mi kihívtuk a rendőrséget, mentőt, amik elő vannak írva, és azóta itt, fél 12-ig helyszíneltek a rendőrök – nyilatkozta a másik szemtanú.

Vácon nem ez az egyetlen botrányos ingatlanberuházás. A közeljövőben több helyszínen is építkezés kezdődik majd, ahol a környékbeli lakók már most tiltakozó akciókat szerveznek.