FESZÜLT VOLT A HANGULAT A VÁCI TESTÜLETI ÜLÉSEN – VIDEÓ

A város kormánypárti országgyűlési képviselőjétől vár gesztusokat Vác ellenzéki polgármestere. Matkovich Ilona a kampányban többször is erőteljesen bírálta Rétvári Bencét, majd később mégis azt mondta, ő nyitott az együttműködésre az országgyűlési képviselővel – számolt be csütörtökön az előző napi testületi ülésről a HírTv.

Rétvári Bence már bizonyított, nem szolgálja közösségünket, sokat elvitt, semmit nem hozott” – április 3-án délelőtt még ezt a bejegyzést tette ki közösségi oldalára Vác ellenzéki polgármestere, Matkovich Ilona. Késő estére, mikor kiderült, hogy Rétvári Bence újra mandátumot szerzett a Pest megyei négyes körzetben, a bejegyzés eltűnt. A váci képviselő-testület legutóbbi ülésén pedig a polgármester egy kérdésre válaszolva kifejtette, ő mindig is az együttműködés pártján állt.

„Én semmilyen formában nem voltam, és nem is vagyok a gátja ennek az együttműködésnek, és nem is leszek, hiszen én azt gondolom, hogy az én feladatom, az én megbízatásom addig tart, amíg több hasznot tudok hozni a városnak, mint amennyit ártok, illetve ártani egyáltalán nem szeretnék” – állította Matkovich Ilona.

Nem mutatott együttműködési készséget a városvezetés egy Fidesz-KDNP-s határozati javaslat ügyében sem. Már csaknem egy éve húzódik az úgynevezett Regőczi-ügy Vácon. Azóta nem járul hozzá az önkormányzat, hogy közterületet nevezzenek át az embermentő tevékenysége miatt híressé vált Regőczi István atya emlékére. Pető Csilla (FIDESZ–KDNP) indítványa most sem ment át.

„Sajnálattal tapasztalom, hogy ismételten nem fogadták be a módosító határozati javaslatomat, mint ahogy a tavalyi évben sem támogatták egyik határozati javaslatomat sem, holott polgármester asszony, illetve alpolgármester úr deklarálta, hogy Vác város önkormányzata elkötelezett olyan tekintetben, hogy Regőczi atyáról közterület kerüljön elnevezésre” – mondta az ügy szószólója, Pető Csilla képviselő.

Több fontos állami beruházás is szóba került a váci testületi ülésen.

  • Támogatták a képviselők a gödi Samsung gyárhoz kapcsolódó szennyvíztisztító bővítést,
  • és döntés ugyan nem volt róla, de a közeljövőben nagy vita várható Vácon az új Duna-hídról szóló kormányzati tervekről.