HOGYAN TOVÁBB, ILONA?

Április 3-án új időszámítás kezdődött Vácon. Végképp, és mindenki számára egyértelműen kiderült: Vác egy polgári város, erős identitással, ahol 2019-ben csupán azért tudott nyerni Matkovich Ilona és innen-onnan összeverbuvált csapata, mert Fördős Attila emberileg is, és mint polgármester végképp leszerepelt a váciak előtt. És megkockáztatok még egy kijelentést: április 3-án nemcsak Inotay Gergely bukott nagyot, de Matkovich Ilona is – elemezte a helyzetet a Váci Mérték.

A váci „szivárványos” koalíció, hogy most ne írjunk erősebb jelzőt, kezdetektől alárendelte a várost az ellenzék országos politikai érdekeinek. Már a legelején tudni lehetett, a visszautasított ötmilliárdos csarnokügy óta, hogy Matkovich Ilona élesen szembe fog helyezkedni Rétvári Bencével. Azzal a Rétvári Bencével, aki – pestiesen szólva – nem most jött le a falvédőről. Egy parlamenti államtitkárról, miniszterhelyettesről van szó, aki végig csinált már nem egy, de nem is két politikai harcot, kívül-belül egyaránt. És mindegyikből megerősödve került ki. Ha valakinek – mondjuk Ferjancsics Lászlónak – volt politikai érzéke azon az oldalon, akkor egyértelműen látnia kellett, hogy Matkovich Ilona lelkes amatőrnek is kezdő egy Rétvári Bencével szemben.

De nem. Matkovich Ilona felvette a „Frau Dafke” pozíciót. Találkozott és együtt pózolt Karácsony Gergellyel, Márki-Zay Péterrel és az ország egyéb ellenzéki polgármestereivel. Matkovich Ilona urbánus-liberális újságíróból egyszeriben az ellenzék váci hősnője lett, aki egy igazi nagyágyúval szemben tartja a várat.

Ne szépítsük: Vác polgármestere elment a falig. Sőt, azon is túl. A szavazás napján közösségi oldalán közzétett egy posztot, amit az eredmény ismeretében gyorsan vissza is vont.

 

„A politika számomra a közösség szolgálatáról szól. Rétvári Bence már bizonyított: nem szolgálja közösségünket. Sokat elvitt, semmit sem hozott. Eltűnt az új SZTK-ra kapott 5,6 milliárd, eltűnt a belváros fejlesztésére kapott 4 milliárd. Legalább ennyivel tartozik Vácnak. Pályázaton nyerni nem segített. Hozott viszont soha nem tapasztalt gyűlöletcunamit közpénzből. Röviden így foglalhatjuk össze 4 éves munkásságát. Inotay Gergelynek ismerem a programját, a becsületességét, a munkáját. Tudom, hogy váci lokálpatriótaként értünk fog dolgozni, és nem ellenünk. Ilyen képviselőre van szükségünk. Vele esélyt kap szeretett városom a fejlődésre. Ezért szavazok Inotay Gergelyre.”

Nos, látjuk, ez a politika totális kudarc.

Most már csak az a kérdés, hogy hogyan tovább, Ilona?

MJP