LEZÁRT AKTA: NEM CSAK HASZNÁLTA, DE KERESKEDETT IS A DROGGAL

Vádemelést javasolnak a váci vizsgálók az ellen a 48 éves férfi ellen, aki droggal kereskedett – a gyanú szerint. Előfordult, hogy 12 éves lánya talált rá az albérletben tárolt kábítószerre – ismertette a Police.hu.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, váci rendőrök leptek el 2021 januárjában egy dunakeszi albérletet, miután letalpaltak egy állítólagos droghasználóról hónapokkal azelőtt befutott információt.

A felderítés nem csak a használat, hanem a kereskedés gyanúját is alátámasztotta.

Az átkutatott lakás több pontján jelzett a kábítószerkereső kutya bűnjel tasakokban krémes állagú anyagot, tablettákat, digitális mérlegeket, simítózáras tasakokat, növényi őrlőt, valamint 1,5 millió forintot találtak.

Az elfogott, őrizetbe vett, majd letartóztatott férfi az eljárás alatt nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen tett panaszát az ügyészség elutasította.

A büntetőeljárás alatt kirendelt igazságügyi vegyészszakértő a lefoglalt anyagokban amfetamint, MDMA-t, kokaint, kannabiszt és delta-9-THC-t, az igazságügyi toxikológus szakértő pedig a gyanúsított szervezetéből kokain jelenlétét mutatta ki.

A kábítószer-kereskedelem bűntette mellett a férfit kiskorú veszélyeztetése bűntettével is meggyanúsították, mivel előfordult, hogy 12 éves, a láthatás alkalmával nála tartózkodó és éjszakára a lakásban egyedül hagyott gyermeke talált rá a veszélyes szerekre.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfi ellen folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.