RÉTVÁRI BENCE: ÁPRILIS 3-ÁN VÉDJÜK MEG MAGYARORSZÁGOT!

Nagygyűlést tartott Rétvári Bence, a Pest megye 4. számú választókerületének jobboldali jelöltje, jelenlegi országgyűlési képviselője március 16-án a váci Művelődési Központ nagytermében. Előtte találkozhatott és beszélgethetett mindenki a képviselő úrral, aki meghívott vendégeivel, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter úrral és Földi-Kovács Andreával sütötték a Rétvári Rétest a bejáratnál. A kezdés előtt fél órával elsőként a nézőtér telt meg, majd állóhely sem maradt, végül az aulát is teljesen elfoglalta a közönség. A rendezvényen 800-an vettek részt.

A nagygyűlés előtti rétes sütés (Gulyás Gergely, Föld-Kovács Andrea és Rétvári Bence) – Fotó: Fidesz

A rendezvény házigazdái Kis Domonkos Márk és Nacsa Olivér voltak, először a váci Bogányi Gergely Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészt hallhatta a nagyérdemű az általa tervezett zongorán, majd később egy négykezes darabot játszott Rétvári Bencével a közönség örömére.

Bogányi Gergely és Rétvári Bence négykezest játszottak – Fotó: Fidesz

A meghívott művészek előadásai között hallhattunk népdal-feldolgozásokat, opera áriákat, modern zenei műveket. Eperjes Károly Szabó Lőrinc 1923-ban írt, látnoki versét szavalta: Hazám, keresztény Európa. Döbbenetes erővel vágja a szemünkbe a költő – már száz évvel ezelőtt – Európa farizeus voltát, őrült, mocskos, aljas világát, mert sokan most döbbennek rá, hogy bűnei miatt vesztésre áll. A zeneművek és az előadások mindegyike egy-egy fohász volt a békéért, Európáért és a hazáért, kiállás az értékeink megőrzése mellett,  és mindegyike rezonált az előadók mondandójára.

Eperjes Károly Szabó Lőrinc látnoki versét szavalta, a Hazám, keresztény Európa címűt – Fotó: Fidesz

„Egy mondatban össze tudnám foglalni, hogy mi a választások tétje, és miért kérjük, hogy jöjjenek el április 3-án és szavazzanak ránk, az az, hogy később is elmondhassuk, hogy az apa férfi és a gazdaság nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén! – e szavakkal kezdte Rétvári Bence a beszédét. De azért is győznünk kell, hogy tovább folytatódjon az az építkező, közös munka, ami négy évvel ezelőtt kezdődött. Köszönet a családomnak, a 34 rám bízott település polgárainak, polgármestereinek, akikkel közösen teremthettünk egy élhetőbb világot.

Köszönöm Földi-Kovács Andreának és Gulyás Gergelynek, a sok önkéntesnek, segítőnek, fellépő művészeknek, hogy itt vannak ma a színpadon velünk együtt, és azoknak is köszönöm, akik a színpad mögött állnak, és gondoskodnak arról, hogy legyen fény, hogy legyen hang. Köszönöm, hogy eljöttek, s hogy kibírják állva is ezt a másfél órát itt a nagyteremben, a folyosón és az aulában is, mert kinőttük ezt a művelődési házat a Fidesz-KDNP nagygyűlésével. A kormány épített volna a városnak egy új, többfunkciós csarnokot sport, kulturális és hasonló rendezvényekre is, csak a mostani városvezetés nemet mondott rá, mert hogy fölöslegesen nagy. Hát most bebizonyítottuk, hogy nem lenne fölöslegesen nagy.

Rétvári Bence – Fotó: VácOnline

Külön köszöntöm a kárpátaljai magyarokat, és köszönöm azoknak is, akik az elmúlt napokban egy emberként mozdultak meg és hoztak gyógyszereket, tartós élelmiszert, vagy utaltak pénzt a Karitász számlájára, amelyeket több önkéntes segítővel eljutottunk Técsőre, Vác testvérvárosába vagy a Karitász segítségével a határra vagy a határon túlra. Köszönöm mindnyájuknak ezt a példaértékű összefogást az elmúlt napokban!”

Rétvári Bence összevetette ezután a négy évvel ezelőtti váci történéseket a mostanival, hiszen

  • ma már nem lehet polgári rendezvény a kormány által felújított színházban,
  • szájzárrendelet van érvényben,
  • a piacon nem lehetett aláírást gyűjteni,
  • a városvezetéssel szembeni kritikus hangokat törlik,
  • egy váci náci van a kulturális bizottság élén,
  • a zsidó hitközség vezetőjét ismeretlenek fenyegetik,
  • megtekinteni sem hajlandók a 4 milliárd forintos székesegyház felújítását,
  • ott gátolták a kormányzati kórház-felújítást, ahol tudták,
  • felemelték a váci vállalkozások adóit,
  • kiszervezték a lakosokra a közterület rendben tartását,
  • eladják a szociális bérlakásokat,
  • túláraznak felújításokat,
  • egyetlen komoly eredményt nem tudnak felmutatni két és félév alatt.

A térség országgyűlési képviselőjeként és egyúttal az EMMI államtitkáraként is köszönetet mondott a váci kórháznak a helytállásért a pandémia alatt, amelyet példaértékűnek látott. A többlethalálozás alacsony volta jelzi, hogy a magyar egészségügy helyt állt a nehéz helyzetben.

Ezután felsorolta azokat a kormányzati beruházásokat, melyek részben a Magyar Falu Program keretében, részben a közút-fejlesztésben valamint a vasúti közlekedés korszerűsítésében, bölcsőde, óvoda, iskolabővítésekben Pest megyében megszülettek. Ennek végösszege 78 milliárd forint.

Rétvári Bence – Fotó: Fidesz

A 34 választókerülethez tartozó településben mindenhol született több komoly beruházás,

  • megújultak az egészségházak,
  • új bölcsődék, óvodák épültek,
  • de számos templom teteje, homlokzata is megújult, legnagyobb ezek közül a váci székesegyház teljes belső rekonstrukciója 4 milliárd forintból.
  • A kórház intenzív osztályának teljes műszerparkját a legmodernebbre cserélték,
  • elkezdődött a járóbeteg rendelő újjáépítése,
  • híd épül az Ipolyon,
  • elindult a váci híd tervezése is.

Mindemellett pedig februárban 15 ezer család számára 6,6 milliárd forintot utalt vissza a kormány családi adóvisszatérítés címén.

Azért, mert nem a vidék elsorvasztása, hanem a vidék fejlesztése cél – hangsúlyozta Rétvári Bence. Míg a kormány az építésben érdekelt, addig az ellenzék részéről csak a gáncsoskodást, álhírgyártást, támadást kaptak, egyetlen építő törvényt nem szavaztak meg. Az ellenzék mostani állapotát aggasztónak nevezte, hiszen az ország sorsát meghatározó, lényegi kérdésekben össze-vissza beszélnek, nincs olyan társadalmi réteg, amelyet még nem sértettek volna meg és érdemi választ semmire nem tudnak adni.

A mostani legnagyobb kihívásra, a szomszédban zajló ukrán-orosz háborúra a létező legrosszabb megoldást javasolják: küldjön hazánk katonákat és fegyvereket Ukrajnának, azt sem gondolják végig, hogy ezzel belesodornák az országot egy olyan háborúba, amelyben semmit sem nyerhetünk, de minden eddig elért eredményünket elveszíthetjük. Isten óvja az országot ilyen vezetőktől!

Hatalmas érdeklődés kísérte az eseményt, a nagyterem és az aula is megtelt – Fotó: Fidesz, VácOnline

Egyikünk sem dönthette el, hogy melyik történelmi korszakban születik, de mindnyájunknak felelőssége, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát, megőrizzük Magyarország függetlenségét és a magyarok jólétét szolgáljuk – emelte ki Rétvári. Nem olyan politikusokat akarunk, akik hogyha elmennek tárgyalni Brüsszelbe, New Yorkba vagy Varsóba, akkor máris felemelt kezekkel érkeznek, hanem bátor politikusokra van szükség, akik vállalják a konfliktust és kiállnak Magyarországért. Mi olyan politikusokat akarunk, akik hisznek a saját hazájukban, akik hisznek a magyar családokban- folytatta Rétvári.

Ezzel a magyar érdekeket képviselő politikával trendfordulókat értünk el az elmúlt 12 esztendőben a magyar gazdaságban, a foglalkoztatásban, azzal, hogy adócsökkentések vannak, adóemelések helyett, nincs megszorítás, csökkent a rezsi, trendforduló van készülőben a demográfiában, egyre több a házasságkötéseknek a száma, szerencsére egyre nagyobb a gyermekvárási kedv és trendfordulót értünk el a nemzetpolitikában is. Szakítottunk azzal, hogy Magyarország története lemaradás történet. Szakítottunk azzal, hogy Magyarország egy megkésett és halvány másolata a nyugat-európai mintáknak, ma már mi írjuk a saját történelmünket.

Mi azt szeretnénk, hogyha április 3-án nem azért támogatnának az emberek, mert mi vagyunk a kisebbik rossz, hanem azért, mert úgy gondolják, hogy a jövőben mi vagyunk a jó választás. A baloldallal még mindig az a baj, hogy jobban gyűlölik a jobboldalt, mint amennyire a hazájukat szeretik. Tudják, egy focipálya szélén olvastam azt az idézetet, hogy aki feladja, sohasem győz, aki győz, sohasem adja föl. Én, az utolsó erőmig harcolni fogok. Ha én békében nőhettem föl, akkor mindent meg fogok tenni azért, hogy az én gyermekeim is békében nőhessenek föl, ahogy Orbán Viktor mondta tegnap a békemeneten.

Tegyünk rá még egy lapáttal, hogy április 3-án megvédjük Magyarországot, ott leszünk minden szavazókörben és ott leszünk minden utcán, be fogunk kopogtatni mindenkihez, hogy megvédjük Magyarország békéjét és biztonságát, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

– zárta beszédét Rétvári Bence.

Rétvári Bence – Fotó: VácOnline

Földi-Kovács Andrea újságíró arról beszélt, hogy a választásokkal nem ér véget az a küzdelem, ami jelenleg a világban és itthon is zajlik. Mert amikor választunk, a sorsunkról döntünk. Két levelet olvasott fel, melyet egy angol és egy ír barátjától kapott. Mindkettőben drukkolnak a magyar választáson Orbán Viktornak, hogy tudjon az ország azon az úton továbbhaladni, melyen elindult, mert tisztelettel néznek reánk és utolsó reményként tekintenek Magyarországra, aki még őrzi Európa ezeréves értékeit.

Földi-Kovács Andrea – Fotó: VácOnline

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter sorba vette azokat az eredményeket, melyet a polgári kormány elért.

  • A csődbe jutott országot kivezette a válságból,
  • a 12%-os munkanélküliséget 3%-ra csökkentette,
  • több mint egymillió emberrel dolgoznak ma többen, mint 2010-ben,
  • ma több a minimálbér, mint akkor az átlagbér,
  • ma olyan fejlesztések valósultak meg, melyek korábban elképzelhetetlenek voltak,
  • ilyen a Magyar Falu Program, mely 2800 települést érint, amelyekben 5000 fő alatti a lélekszám.
  • Két év alatt 1200 településen állt meg a lélekszámcsökkenés,
  • újulnak meg az óvodák, épülnek új bölcsődék.
  • Másik büszkeségünk a Modern Városok Program, melyek keretében, ha egy város partnerként tekint a kormányra, óriási fejlesztéseket hajthat végre kormányzati segítséggel.
Földi-Kovács Andrea lelkesítő szavait hallgatja a közönség – Fotó: VácOnline

A választásnak óriási a tétje, mert ott, ahol az önkormányzat ellenséget és nem partnert lát a kormányban, ott minden fejlesztés leállt, pedig a józan ész mentén haladva nem szabadna nehezíteni, akadályozni olyan beruházásokat, melyek mindenki számára előnyöket hoz, pl. kórházfelújítás, de számtalan más terület is.

Gulyás Gergely – Fotó: VácOnline

A 2006-os önkormányzati választás óta – bár különböző mértékben – minden választást megnyertünk, legyen így 18 nap múlva is, hogy megint a polgári kormány kapjon felhatalmazást, hogy tovább folytatódjon az ország épülése, hiszen az elmúlt tíz év ennek a garanciája – zárta gondolatait Gulyás Gergely.

Előadók és művészek együtt a közönséggel – Fotó: Fidesz