A MÚLT HÉT KÖZÉLETI ESEMÉNYEI, AHOGY AZOK A VÁCI JOBBOLDALRÓL LÁTSZANAK – VÁCI NÁCIK, INOTAY ÉRTETLENKEDÉSEI, VÁROSHÁZA ELLENI FELJELENTÉSEK, A KÓRHÁZ ÉS A RÁDI ÚT ÜGYE, POLGÁRMESTERI VIZIT BUDAPESTEN

Ezentúl heti rendszerességgel, hétfőnként megkeressük a Fidesz váci szervezetét, hogy a váci jobboldal nevében Szádoczki Imre egy rövid interjú keretében megossza majd olvasóinkkal a véleményét az előző hét helyi közéleti eseményeiről, legfontosabb városházi történéseiről.

VO: Kérem, kommentálja a Fidesz váci szervezetének nevében a „váci nácikként” elhíresült két, helyi baloldali képviselő városházi botrányát!

– Az elmúlt hét negatív szenzációját váci nácik ügy szolgáltatta, mely az országos sajtót is elérte. Szervezetünk egyszer már elhatárolódott a két jobbikos képviselő tevékenységétől, de a város vezetése élen Matkovich Ilonával és Inotay Gergellyel kiállt mellettük. Mintha siketek párbeszéde zajlana, védik a védhetetlent! Mit kellene még csinálnia Fehér Zsoltnak és Tótváradi-Nagy Bencének, hogy a vezetés azt mondja, elég fiúk?! (A botrányos kijelentések: Hitlernek élhet egy eltitkolt „fia”, jópofa dolog egy képviselőjelöltet Hitlerré maszkírozni, a sportolók lehetnek árják és nem árják, a színesbőrű focista a fehérbőrű inasa, mosolygós „huncut” Hitler kép lett az új lájkjel, a zsidó egyetem honlapjának megnyitása után leköpött billentyűzet, illetve zsidó közéleti szereplők listája… stb.)

VO: Inotay Gergely posztolt egy kampányvideót a múlt héten, amelyben számos meghökkentő állítást tett a kormány és az önkormányzat kapcsolatáról. A Fidesz helyi elnökeként miként értékeli ezeket a kijelentéseket?

– Inotay Gergely, a polgármester után a héten ismét felemlegette a 4 és 5 milliárdot. A siketek párbeszéde itt is működik. Újra elmondom, de remélhetőleg utoljára kell: a megítélt 4 milliárdból jelenleg is zajlik a székesegyház felújítása, amit a polgármester a püspök és az országgyűlési képviselő szívélyes invitálása ellenére sem volt hajlandó megtekinteni! Az 5 milliárdról pedig az első intézkedések között ők tetszettek lemondani! Ez egy célzott támogatás volt, mely nem használható másra, egy másik város köszönte szépen és már áll a sportcsarnok. Érdekes módon Veresegyház, Gödöllő el tudta fogadni a sportlétesítményeket, pedig egyik sem kormánypárti vezetésű!

VO: A sajtóhírek szerint számos rendőrségi feljelentés is történt a múlt héten, amelyek amennyiben megállnak, akkor akár hűtlenkezelés-gyanús ügyletek is lehetnek. A választási ígéretek mintha azért jóval messzebb álltak volna ezektől a vélhetően túlárazott projektektől…?

– Az urambátyám világ megszűnéséről, zéró korrupcióról beszél folyamatosan Inotay. Hát ez fantasztikus lenne, ha nem 6 millióból épülne néhány méter kerítés, 12,4 millióból 42 zebracsík és 3 helyett nem 18 millióból újulna meg a Radnóti buszmegálló épülete. Egyelőre meglehetősen gyanúsnak tűnnek…

VO: Új építőberuházásokról szólt Matkovich Ilona a múlt héten, egyrészt olyanról amely saját pályázatokon múlik, de amiben eddig nem történt semmi haladás, ellenben leszólt egy kormányzatit, amelyhez viszont csak akadályokkal járultak hozzá az önkormányzat részéről. Mit szól a kijelentéseihez?

– A polgármester a heti beszámolójában a Rádi út felújításának ismételt megpályázásáról beszél. Reméljük, most egy hozzáértőt bízott meg, aki tud is pályázatot írni. A új rendelőintézet építésével kapcsolatban már a szemüknek sem hisznek. Dolgoznak a munkagépek, a végső határidő, ami pedig a tervekben van, 2026.

VO: Olvashattunk még egy jelentősnek feltüntetett fővárosi látogatásról is, ahol közös gondolkodásról számolt be az agglomerációhoz tartozó, váci utasok közlekedéséről. Hogyan látja mindezt?

– Pénteken Budapesten a főpolgármesteri hivatalban járt a polgármester asszony, ahol elkezdtek gondolkodni a főváros és az agglomeráció közlekedési problémáiról. A kormány nem csak gondolkodik, hanem el is fogadta az agglomerációs vasúti stratégiát. Akit ez érdekel, megtekintheti a budapestvasut2040.hu oldalon.